Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Bologna

Vakantie Bologna

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Emilia-Romagna
  4. Bologna

De beste bolognese-saus proeven? Kom dan op vakantie naar Bologna, de bakermat van de bologne-saus. Deze stad ligt in Noord-Italië, in de regio Emilia-Romagna. Je smult er van de Italiaanse keuken, leert er 'bellissima' tortellini maken en bewondert onderweg ook nog wat van Bologna's kunstschatten. Beklim ook beslist de Asinelli-toren voor een uitzicht over de stad die absoluut tot de best bewaarde geheimen van Italië hoort.

Vakantie Bologna

Bologna: het geheim van Italië

Tijdens een vakantie in Bologna ontdek je een van de best bewaarde geheimen van Italië. De hoofdstad van de regio Emilia-Romagna doet qua uiterlijk niet onder voor de beroemde renaissance-steden van Toscane. Om die reden is de Noord-Italiaanse stad bij uitstek geschikt voor een stedentrip. Zo wandel je vanuit het hotel van TUI in een paar minuten naar het historische centrum. Via straten overbrugd door portico's - antieke arcadebogen - kom je uit bij de Torre Asinelli en Torre Garisenda. Tip: beklim de 498 treden van de Asinelli-toren voor een uitzicht over Bologna's rode daken.

Kunstschatten van Bologna

Kunstliefhebbers hoeven zich tijdens een vakantie in Bologna niet te vervelen. Je vindt hier namelijk meer dan 50 musea. Stap bijvoorbeeld terug in de tijd en bezoek het Museo Civico Archeologico. Dit museum heeft meer dan 200.000 Etruskische, Romeinse en Egyptische voorwerpen in zijn collectie. Het grootste deel ervan werd opgegraven bij Bologna. Wie meer van moderne kunst houdt, kan terecht in het MAMbo museum. In de 9.500 m² tentoonstellingsruimte kun je Italiaanse kunst uit de periode van de Tweede Wereldoorlog tot heden bewonderen.

Bologna voor foodies

Bologna is dé stad voor fijnproevers. Niet voor niets komt een van de beroemdste pastagerechten uit deze stad: spaghetti bolognese. Ze serveren de bolognese-saus hier met tagliatelle, dus spaghetti bolognese zul je op geen enkele menukaart terugvinden. Lekker eten kan in Bologna op elke straathoek, zoals in de oude wijk Quadrilatero. Ook in de zijstraten van het Piazza Maggiore vind je talloze osteria's en trattoria's. En voor het échte Italiaanse gevoel volg je tijdens de vakantie in Bologna een workshop pasta maken. Een professioneel pastamaker leert je dan precies hoe je perfecte tortellini maakt.