Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Emilia-Romagna

Gele zonnebloemvelden, groene heuvelen en de blauwe Adriatische Zee. Waar je vanaf het gouden zandstrand van Rimini tijdens een vakantie in Emilia-Romagna zo induikt. Maar ook de culturele bezienswaardigheden van de Noord-Italiaanse streek zijn heel kleurrijk. Geniet vanaf de bijna 100 meter hoge Toren van Asinelli van het uitzicht over de rode daken van Bologna. En bewonder het glas in lood van de Sint-Petroniusbasiliek.

Veelzijdige vakantie in Emilia-Romagna

Wie na een autorit van zo'n elf uur Emilia-Romagna binnenrijdt, kan genieten van de veelzijdige landschappen die de Noord-Italiaanse regio te bieden heeft. Van gouden graanvelden tot glooiende groene heuvelen. En van uitgestrekte wijngaarden tot de gele zonnebloemvelden. Wat is Italië toch mooi! En of je bij TUI nu een hotel, appartement of camping in Emilia-Romagna boekt: ook de helderblauwe Adriatische Zee is nooit ver. Vanuit een hotel in Rimini bijvoorbeeld, wandel je zo het kilometerslange, lichtgouden zandstrand op. Ideaal voor een verfrissende duik op een zonnige dag. Maar je kunt natuurlijk ook een wandeling maken naar de pier, voor een panoramisch uitzicht over het heldere water. En wat dacht je van flaneren over de lange Lungomare Giuseppe di Vittorio? Met een echte Italiaanse gelato in je hand natuurlijk.

De kenmerkende bezienswaardigheden van Bologna

Wat tijdens een vakantie in Emilia-Romagna natuurlijk ook niet kan ontbreken, is een bezoek aan de kenmerkende culturele bezienswaardigheden van Italië. De Arco d’Augusto in Rimini bijvoorbeeld, een Romeinse triomfboog uit de 1e eeuw V. Chr. Maar ook een dagtrip naar Bologna is zo gemaakt. Struin door de smalle straten van het oude centrum, vol okerkleurige gebouwen en middeleeuwse torens. De bijna 100 meter hoge Toren van Asinelli bijvoorbeeld, een van de Due Torri die symbool staan voor de stad. Wie de bijna 500 treden naar de top beklimt, wordt tijdens een vakantie in Italië getrakteerd op een betoverend uitzicht over de rode daken van de stad. Zit ook de afdaling er weer op? Gelukkig is het niet ver meer lopen naar een andere trekpleister: de enorme Sint-Petroniusbasiliek aan het Piazza Maggiore. En laat je niet misleiden door de vrij sobere buitenkant, het interieur met kleurrijke gebrandschilderde ramen en een rijkelijk versierd altaar is een bezoek zeker waard.

Bekijk alle vakanties Emilia-Romagna (32)