Boek nu je kampeervakantie met de Snelle Boekers Voordelen!
Cesenatico

Vakantie Cesenatico

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Adriatische Rivièra
  4. Emilia-Romagna
  5. Cesenatico

Geniet van zon, zee en strand in de Italiaanse plaats Cesenatico aan de Adriatische Zee. Breng als cultuurliefhebber eens een bezoek aan de door Leonardo Da Vinci ontworpen jachthaven en het bijbehorende museum waar je diverse schepen kunt bewonderen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de bijzondere kathedraal en proost met een glas Aperol op een van de gezellige terrassen aan de kade.

  • Last Minute
  • All Inclusive

Last minute Cesenatico

Wie altijd al een strandvakantie aan de Rivièra Romagnola heeft willen vieren, kan nu een Last Minute naar Cesenatico boeken. Deze badplaats ligt aan de oostkust van Italië, in de streek Emilia-Romagna, en beschikt over brede zandstranden als Bagno Sabrina en Bagno Benvenuti. De zandstranden zijn niet het enige wat deze badplaats zo bijzonder maken. Een opvallende bezienswaardigheid is het Maritiem Museum. Hier worden tien traditionele boten tentoongesteld die vroeger bij de handel en visserij op de Adriatische Zee werden gebruikt. Deze boten liggen voor anker in het symbool van Cesenatico: het havenkanaal dat in opdracht van Cesare Borgia werd uitgebreid na een scherpe analyse van Leonardo da Vinci. Wanneer de avond valt, kun je hier een hapje eten, want er zijn verschillende leuke restaurantjes te vinden zoals het knusse ‘Nero di Seppia’. Even een avondje niet koken in uw stacaravan op de camping van TUI.

Bekijk alle Last Minutes Cesenatico (1)

All inclusive Cesenatico

In de Italiaanse streek Emilia-Romagna ligt de badplaats Cesenatico, dé ideale bestemming voor een zonvakantie aan de langgerekte Rivièra Romagnola. Je vindt er uitgestrekte zandstranden, maar een van de bezienswaardigheden waar je niet om heen kunt tijdens een vakantie in Cesenatico is de haven die het centrum in west en oost verdeeld. Alleen met de kleine veerpontjes kun je oversteken naar de andere kant van het water. Deze haven niet zomaar door iemand ontworpen, het is namelijk een ontwerp van Leonardo da Vinci!
Aan de haven bevinden zich vele restaurants en terrassen. De ideale plek om de kleurrijke historische vissersboten eens van dichtbij te gaan bekijken. Na een heerlijk Italiaans wijntje geniet je in het hotel van TUI van een heerlijk diner met Italiaanse heerlijkheden. Wat is een All Inclusive naar Cesenatico toch zwaar!

Zonovergoten vakantie in Oost Italië

Boek je vakantie naar het zonovergoten Censenatico aan de Oostkust van Italië en geniet van de zon, de zee en het strand. Loop de camping af en je bent direct aan het heldere water van de Adriatische Zee. Plof neer op een van de ligbedden en geniet van de zonnestralen die op je lichaam branden. Na een frisse duik is het tijd om je energie weer aan te vullen met een lekker diner welke je bereid in de stacaravan van TUI. Bezoek hiervoor ’s ochtends de markt op het bekende plein ‘Piazetta delle Conserve’ om hier alle verse ingrediënten in te slaan. Of maak een wandeling over de kustweg ‘Viale Carducci’ op zoek naar een restaurantje om hier te smullen van een Italiaanse spaghetti. Tevens vind je hier ook veel winkels, cafés met terrassen en ijssalons. Vergeet niet om als dessert te genieten van een typisch Italiaans ijsje!

Cultuur snuiven in Cesenatico 

Cultuurliefhebbers kunnen er tijdens een vakantie in Cesenatico op uit trekken naar de jachthaven welke de stad scheidt in twee delen. In deze door Leonardo Da Vinci ontworpen haven vind je veel aangemeerde vissersschepen en oude schepen welke horen bij het Museo della Marineria. In het museum kun je de expositie van kleurrijke vissersboten bewonderen welke gebruikt werden voor handel en visserij. Aan de kade vind je hier nog veel gezellige restaurantjes, cafés en winkeltjes. Bezoek de Kathedraal van Cesenatico om het kunstwerk genaamd ‘La Cattedrale delle foglie e delle piante contadine’ te bekijken. Deze kunstige creatie bestaat uit zeven bladeren en is zeker de moeite waard om eens te bewonderen.

 

Bekijk alle vakanties Cesenatico (1)