Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Massa

Vakantie vieren in Massa? Dit schilderachtige Italiaanse stadje aan de voet van de Apuaanse Alpen is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in Toscane! Ontdek het Sinaasappelbomenplein met het imposante Palazzo Ducale en wandel door natuurpark Parco Regionale delle Alpi Apuane. Werken aan je vakantiekleurtje doe je op het brede Marina di Massa zandstrand tijdens deze voordelige zonvakantie in Italië.

Het schilderachtige Massa in Toscane

In de Italiaanse regio Toscane, in de provincie Massa-Carrara, bevindt zich het schilderachtige stadje Massa. Het centrale plein van de stad heet Piazza Aranci, het Sinaasappelbomenplein, en wordt naast een heleboel prachtige sinaasappelbomen gesierd door het indrukwekkende Palazzo Ducale. Ook Le Colonie, een groep grote gebouwen uit de tijd van Mussoloni is een bezienswaardigheid die je zeker niet aan je voorbij wil laten gaan tijdens deze vakantie in Massa. En dat hoeft gelukkig ook niet, want vanaf het appartement van TUI is het slechts 3 kilometer wandelen naar het centrum. Liever de natuur in de omgeving van Massa verkennen? Het stadje ligt aan de voet van de Apuaanse Alpen, vlakbij natuurpark Parco Regionale delle Alpi Apuane, waar je prachtige wandelingen kan maken. Leuk om te weten: de Apuaanse Alpen zijn vooral bekend om de marmerwinning en worden ook wel de ‘marmerbergen’ genoemd.

Relaxen op het Marina di Massa zandstrand

Voor een ontspannen stranddag is badplaats Marina di Massa de place to be! Het brede zandstrand is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de Italianen zelf, vooral dankzij de ligbedjes waarop je heerlijk kunt relaxen. Terwijl de kids een zandkasteel bouwen en rondspetteren in het water, geniet jij van de warme Italiaanse zon op je huid. Langs de uitgestrekte boulevard bij het strand bevinden zich talloze strandtentjes waar je een echte Italiaanse gelato haalt om op te smikkelen in de zon. Heerlijk! Terug in het authentieke appartement van TUI spoel je het zand van je af en geniet je nog even van het fenomenale uitzicht over het strand en de stad.

Bekijk alle vakanties Massa (4)