Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Villach

Laat je verrassen door de 'Draustadt' tijdens een vakantie Villach in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Ontdek de bezienswaardigheden en bijzondere flair van deze historische stad. Of pak de fiets en verken de natuurrijke omgeving. En tussen het fietsen door lekker pootjebaden in de Ossiacher See met uitzicht op de Oostenrijkse alpen. Prachtig! Maar ook de Wörthersee en Faaker See zijn oogstrelend mooi. Op naar Villach!

Historisch Villach

Villach is de op een na grootste stad van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië en wordt ook wel de 'Draustadt' genoemd. Dit vanwege de rivier de Drau die zich slingerend een weg baant door het historische centrum. Wie tijdens een vakantie Villach graag de culturele bezienswaardigheden van de stad wil ontdekken kan gewoon de rivier volgen: aan weerszijden van het water staan een aantal schitterende historische panden. Wellicht een leuke achtergrond voor een vakantie selfie? Ook de sierlijke Barokke kerk de Pfarrkirche Heiligenkreuz zal zeker indruk maken. Dorst gekregen van alle indrukken? Strijk neer op een van de terrasjes op het middeleeuwse plein de Hauptplatz en geniet van een heerlijk verkoelend pintje.

Op de fiets door Karinthië

Niet bang voor een sportieve uitdaging tijdens je vakantie Villach? Zorg dan dat je voordat je richting Oostenrijk rijdt de fietsbeugels achterop je auto bevestigd. Karinthië staat namelijk bekend om de adembenemend mooie fietsroutes. Ontdek de uitgestrekte alpenweides en de meren in de omgeving van Villach: de Ossiacher See, de Wörthersee en de Faaker See. Geen betere manier om de omgeving te verkennen dan vanaf je zadel en met de wind door je haren. Tip: neem een lekkere picknick mee voor onderweg. Lunchen in de buitenlucht en met uitzicht op de Oostenrijkse Alpen, dat klinkt toch als een heerlijke fietsvakantie?

Bekijk alle vakanties Villach (3)