Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Olbia

Tijdens een vakantie in Olbia maak je kennis met de geschiedenis van het Italiaanse eiland Sardinië. Breng een bezoek aan de Nuraghe uit de bronstijd, of bewonder de middeleeuwse fresco's in de Romaanse basiliek. Hierna is het genieten geblazen op een van de witte zandstranden in de omgeving van de kustplaats. Inclusief een spectaculair uitzicht over de rotskust en de heldere azuurblauwe Middellandse Zee.

Historische vakantie in Olbia

De stad Olbia, in het noordoosten van het Italiaanse eiland Sardinië, staat bekend om de historische bezienswaardigheden, de haven en het betoverende uitzicht over de Middellandse Zee. En dat allemaal op maar een uur of 2 vliegen vanaf Amsterdam! Struinend door het hart van de stad kom je de mooiste dingen tegen. De Basilica di San Simplicio bijvoorbeeld, in de 11e eeuw gebouwd op een kleine heuvel. In deze Romaanse granieten kerk vind je mooie oude fresco's. En de overblijfselen van de oude Punische stadsmuren. Net buiten de stad vind je bovendien een typisch Sardijns bouwwerk: de Nuraghe van Cabu Abbas. Deze toren werd in de bronstijd gebouwd en behoort nu samen met de andere nuraghi tot het belangrijkste erfgoed van Sardinië.

Strandvakantie aan de Middellandse Zee

Heb je even genoeg historische bezienswaardigheden gezien? Dan kun je tijdens een vakantie in Olbia heerlijk bijkomen op een van de prachtige zandstranden in de nabije omgeving. Voor een parelwit zandstrand aan de azuurblauwe Middellandse Zee, kun je bijvoorbeeld op het Spiaggia di Mare Rocce neerstrijken. Het uitzicht over de rotskust en de zee is spectaculair! Wie graag nog meer van het eiland wil zien, kan bij TUI een rondreis Sardinië boeken. Inclusief bijvoorbeeld een bezoek aan de druipsteengrotten van Neptunus in Alghero en het natuurgebied Monte Urpinu.

Bekijk alle vakanties Olbia (9)