NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Rasun Anterselva

Tijdens een vakantie in Rasun Anterselva vind je vanzelf de balans tussen activiteit en ontspanning. Dit bergdorp ligt in Zuid-Tirol, op de grens van Italië met Oostenrijk. Je gaat er wandelen en mountainbiken in het natuurpark Vedrette di Ries - Aurina met zijn metershoge bergen, om daarna een duik te nemen in het Anterselva-meer. Relaxen doe je bijvoorbeeld in het hotel. Dankzij de fijne wellness is dát pure verwennerij...

Vakantie Rasun Anterselva
TIP!
Claudia Rier Süd Tirol Marketing Group
Claudia Rier
Süd Tirol Marketing Group

"Zuid-Tirol is een groot en veelzijdig gebied. Het is bijna onmogelijk om hier één tip te geven, maar als ik moet kiezen ga ik voor de Cirspitze in Val Gardena. Wandelschoenen aan, wat eten en drinken mee voor onderweg en gaan. Bij zonsopkomst in de lente of de herfst of in de zomer bij zonsondergang, iedere keer weer is het adembenemend mooi."

Actief in Rasun Anterselva

Ben je het liefst lekker actief bezig in de bergen? Kom dan op vakantie naar Rasun Anterselva. Dit bergdorp ligt in de tweetalige regio Zuid-Tirol, op de grens van Italië met Oostenrijk. In het Duits heet het dorp Rasen Antholz, een naam die naast de Italiaanse wordt gebruikt. Rasun Anterselva ligt in de Anterselva-vallei, een zijdal van het Pusteria-dal. De beboste bergen van het natuurpark Vedrette di Ries - Aurina omringen het dorp en zijn de ideale plek voor een wandeling of mountainbiketocht. Even afkoelen na een pittige klim over de Stalle-pas? Onderaan de pas duik je gelijk in het azuurblauwe water van het Anterselva-meer.

Ontspanning in Rasun Anterselva

Ontspannen doe je tijdens de vakantie in Rasun Anterselva natuurlijk in een sfeervol hotel van TUI. Dit 4 sterren hotel lijkt zó uit Tirol gekomen te zijn: zowel binnen als buiten is veel hout gebruikt, wat bijdraagt aan het 'gemütliche' gevoel. Dankzij de verschillende wellness-faciliteiten kom je hier echt tot rust. Zo heb je genoeg energie om er morgen nog even op uit te trekken. Bezoek dan bijvoorbeeld het MMM Corones, een museum over alpinisme op de top van de 2.275 meter Kronplatz. Het werd opgericht door bergbeklimmer Reinhold Messner en trakteert je op een fantastisch uitzicht over de Italiaanse Dolomieten.