COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
San Gimignano

Vakantie San Gimignano

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscane
  4. San Gimignano

Gelegen tussen de Toscaanse wijngaarden, met 14 imposante torens die boven het landschap uitsteken, vind je het Middeleeuwse San Gimignano. Een vakantie in San Gimignano vraagt om slenteren door de smalle straatjes van het centrum. Voor wat actie beklim je de Torre Grossa, de hoogste toren van het stadje. Waanzinnig uitzicht gegarandeerd. Trakteer jezelf op een ijsje, om vervolgens hevig onder de indruk te raken van de 17 fresco’s in de Chiesa di Sant ‘Agostino.

Zonvakantie in het hart van Toscane

Een Middeleeuws, ommuurd stadje in de heuvels van Toscane, in de provincie Siena, dat is San Gimignano. Dankzij de 14 torens die het silhouet van de stad domineren zie je vanuit de auto je eindbestemming al snel liggen. Eenmaal binnen de stadsmuren ga je vanzelf mee in het Italiaanse tempo. Slenter op je gemak door het autovrije centrum. In de belangrijkste winkelstraat, Via San Matteo, kun je naar hartenlust shoppen. Wijn, olijfolie, salami en heel veel leer producten vullen hier de pittoreske winkels en marktkramen. Wandel je verder, dan kom je vanzelf op Piazza del Duomo met de hoogste toren van San Gimignano, Torre Grossa. Zet je schrap en neem de 218 treden naar de top van de toren, vanwaar je werkelijk een prachtig uitzicht hebt over het Toscaanse landschap. Als je weer met beide benen op de grond staat, heb je wel een heerlijk Italiaans ijsje verdiend.

Kerk met 17 verhalen

Met het ijsje op de vuist is een wandeling naar de kerk Chiesa di Sant ‘Agostino de moeite waard. Deze kerk ligt net buiten het centrum, maar nog wel binnen de stadsmuren. De kerk oogt aan de buitenkant wat eenvoudig, maar laat je hier niet door leiden; de binnenkant is magnifiek. Je ziet een door Benozzo Gozzoli gemaakt fresco met 17 verhalen over het leven van Sint Augustinus. Dit werk bedekt maar liefst drie muren tot aan het plafond. Laat de indrukken op je inwerken, terwijl je op het terras van het hotel in het centrum een Vernaccia drinkt, een heerlijke wijn die alleen in San Gimignano wordt geproduceerd. Of pak de auto en bezoek de steden Siena en Florence, die beide binnen een uurtje rijden te bereiken zijn.

Bekijk alle vakanties San Gimignano (1)