Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Sestri Levante

Sestri Levante ligt in het noordwesten van Italië in de prachtige streek Ligurië. Het dorp is rijk aan historische gebouwen, een mooi strand en lekker eten. Bezoek tijdens een vakantie in Sesti Levante prachtige paleizen, maak kennis met de Italiaanse keuken, proef heerlijke Ligurische wijnen en strijk neer op het prachtige strand Baia del Silenzio.

Vakantie Sestri Levante

Last minute Sestri Levante

Wil het in Nederland maar niet opwarmen? Hoog tijd om aan de andere kant van de Alpen van de zon te genieten. Tijdens een Last Minute in Sestri Levante bijvoorbeeld. Een van de mooiste dorpjes aan de Italiaanse Rivièra. En al die pracht begint al in een luxe hotel van TUI. Een historische villa met weelderige tuinen en imposante kroonluchters. Op loopafstand van het Spiagga del Silenzio. Met aan de ene kant de heldere Baia del Silenzio, en aan de andere kant de kleurrijke huisjes van de kustplaats. En ook het autovrije hart van de stad is niet ver. Smalle, typisch Italiaanse straatjes, bonte bloemenpracht, statige paleizen... En regelmatig een prachtig uitzicht over de bootjes in de haven en op de groene, heuvelachtige omgeving.

Riviera gevoel

Het oude deel van Sestri Levante is oorspronkelijk op een eilandengroep gebouwd in de Middellandse Zee. Na de groei van het dorp in twaalfde eeuw werden er delen van het dorp op het vaste land van Italië gebouwd. Tegenwoordig ligt het overgrote deel van het dorp op het Italiaanse vaste land maar is het dorp bekend om zijn eilandbebouwing. Het oude deel van het dorp is nog geheel in authentieke stijl en is geheel autovrij.

In het centrum van het dorp staan vele statige paleizen zoals het Palazzo Fasce. Maar ook de oudste kerk van Sestri Levante, San Nicolò, is een echte aanrader om te bezichtigen.
Na een dag vol cultuur snuiven, kunt u tot rust komen aan Baia del Silenzio, het bekendste strand van het dorp. Hier vindt u het authentieke Riviera gevoel.

Dat smaakt naar meer

Wilt u eens een keer iets anders doen dan aan het strand liggen en historische gebouwen bewonderen? Naast de bekende Italiaanse pasta’s en pizza’s kunt u in Sestri Levante genieten van een groot aanbod culinaire genoegens. Leer in een lokale oliemolen hoe u de beroemde pesto-saus ‘Pesto alla genoves’ moet worden gemaakt en proef hier Ligurische wijnen. Buon appetito!

Of u nu alleen met uw partner gaat of met vrienden en familie, TUI heeft een passende accommodatie. Met het vier sterren hotel, gelegen op het strand en inclusief familiesuites wordt uw familievakantie onvergetelijk. Vanuit het restaurant loopt u het terras op en komt u direct bij het privé strand. De inrichting van het hotel en de kamers zijn sfeervol en uniek; alle wanden zijn handbeschilderd. Voor een fijne vakantie met uw partner kiest u voor een wat kleinschaliger vier sterren hotel, gelegen op de heuvels boven Sestri Levante.