Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Monterosso

Buongiorno! Klinkt het vrolijk in de straten van Monterosso. Ondanks dat dit dorpje in de Cinque Terre zeer populair is bij vele toeristen, ervaar je hier nog steeds het authentieke dorpsgevoel. Vooral als je ’s morgens door het oude centrum loopt. De locals kennen elkaar allemaal en maken gezellig een praatje. Strijk tijdens een vakantie in Monterosso neer op het brede zandstrand aan de Ligurische Zee of maak een prachtige wandeling langs de kust naar Vernazza.

Wandelen in de Cinque Terre

Op vakantie naar Cinque Terre, maar wel voorkeur voor een zandstrand? Dan moet je in Monterosso zijn. Dit meest noordelijk gelegen dorp ligt net als de andere vier dorpen pal aan de Ligurische Zee, maar is het enige dorp met een zandstrand. En vanaf het hotel van TUI loop je hier zo naartoe. Ook het centrum is prima te voet te bereiken. Het is een gezellige wirwar van smalle steegjes en straatjes waar je heerlijk kunt wandelen en verdwalen. Vooral als je ’s morgens vroeg door het dorp loopt kom je de lokale bewoners tegen. Iedereen kent elkaar, roepen vrolijk buongiorno en maken een praatje. Over wandelen gesproken... wist je dat de vijf dorpjes van de Cinque Terre middels een wandelpad met elkaar verbonden zijn? Het is dé plek voor een fijne wandeling langs de Italiaanse kust. Met name de etappe van Monterosso naar Vernazza is een aanrader. Vergeet niet om je heen te kijken, want het uitzicht op de blauwe zee is 'bellissimo'!

Zoek het hogerop in Monterosso

Een eyecatcher in Monterosso is de Aurora toren, die zich op de San Cristoforo heuvel bevindt en het oude deel Via Roma scheidt van de nieuwe wijk Fegina. Het is een hele klim omhoog, maar onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even bij te komen. Wanneer je hebt genoten van het prachtige uitzicht op de blauwe zee, loop dan niet gelijk weer naar beneden, maar nog 10 minuten omhoog naar het huis dat je hogerop ziet liggen. Je komt dan uit bij een wijngaard, waar je heerlijke wijnen uit de streek kunt kopen en proeven. Bedenk wel dat je nog naar beneden moet wandelen...

Bekijk alle vakanties Monterosso (1)