Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sulden

Vakantie Sulden

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Dolomieten
  4. Trentino
  5. Zuid-Tirol
  6. Sulden

Van wandelingen naar de top van de Ortler of van hut naar hut tot een culturele ontdekkingsreis in het Messner Mountain Museum Ortler: tijdens een vakantie in Sulden zit je absoluut niet stil. En of je nu in zomer of winter wilt gaan, dit Zuid-Tiroolse dorp in de Italiaanse Dolomieten is het hele jaar ‘bella’.

TIP!
Claudia Rier Süd Tirol Marketing Group
Claudia Rier
Süd Tirol Marketing Group

"Zuid-Tirol is een groot en veelzijdig gebied. Het is bijna onmogelijk om hier één tip te geven, maar als ik moet kiezen ga ik voor de Cirspitze in Val Gardena. Wandelschoenen aan, wat eten en drinken mee voor onderweg en gaan. Bij zonsopkomst in de lente of de herfst of in de zomer bij zonsondergang, iedere keer weer is het adembenemend mooi."

Appartement Sulden

In het noorden van Italië in de regio Zuid-Tirol zitten wintersporters op hun plek tijdens een verblijf in een appartement in Sulden. Sulden ligt namelijk aan de voet van de hoogste berg in Trentino-Zuid-Tirol, de Koning Ortler van 3905 meter hoog. Met meer dan 60 kilometer aan pistes, uitstekende après-ski-mogelijkheden en een rodelbaan is er genoeg uitdaging te vinden. Bovendien is er ook een goede afwisseling in rode, blauwe en zwarte pistes zodat er voor ieder wat wils is. 

Niet alleen in de wintermaanden zit je goed in een appartement in Sulden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een wandeling naar de top van de Koning Ortler. De wandeling start vlakbij het appartement van TUI in Sulden en vertrekt vanaf het parochiekerkje. Tijdens de wandeling omhoog wisselen de panorama-uitzichten op Zuid-Tirol elkaar in rap tempo af. Bovendien is de kans groot dat je onderweg een stukje moet klimmen want de gletsjers en rotsen zijn in grote getale aanwezig.

Voor wie liever een culturele ontdekkingsreis maakt in Sulden kan uitwijken naar het Messner Mountain Museum Ortler. Dit museum ligt aan de voet van de Koning Ortler en is opgericht door een bekende bergbeklimmer. In het museum zijn tal van expeditie-spullen en schilderijen te vinden die natuurlijk met de Koning Ortler te maken hebben.

Wandelen naar de top van de Ortler

Sulden ligt midden in het National Park Stilfersjoch, net onder de hoogstgelegen berg van Zuid-Tirol: de Ortler. Sportievelingen vallen hier als een blok voor de Italiaanse bergwereld. Bergklimmen, paragliden… wat een avontuur! Niet zo’n waaghals? Ook wandelen en fietsen kan prima tijdens een vakantie in Sulden. Wat dacht je van een wandeling naar de top van de Ortler? Deze wandelroute begint bij het parochiekerkje, dat vlakbij het appartement van TUI is gelegen. Al wandelend door de almen en weiden word je keer op keer verrast. Wat een prachtige vergezichten! Maar het is ook mogelijk om vanuit Sulden een wandeling te maken naar de verschillende berghutten. In het dorp vind je drie kabelbanen die je naar diverse berghutten op grote hoogte brengen. Neem bijvoorbeeld de Sessellift Langenstein naar de Tabarettahütte op 2.556 meter hoogte en ga vanuit daar naar de op 3.029 meter hoogte gelegen Payerhütte. Dit is de hoogstgelegen hut en ligt het dichtst bij de top van de Ortler. Terwijl je geniet van Oostenrijkse knoedels of een goed gevulde Italiaanse pasta, heb je een fraai uitzicht over de omgeving. Met aan de ene kant het dal Sulden en aan de andere kant de Stelviopas met beneden in het dal het dorp Travoi.

Culturele ontdekkingsreis in Sulden

Voor wie tijdens een vakantie in Sulden even de benen wil laten rusten, kan op culturele ontdekkingsreis gaan in het Messner Mountain Museum Ortler. Dit ondergrondse museum ligt onder de oostelijke flank van de Ortler en net buiten de dorpskern. Een bekende bergbeklimmer uit Zuid-Tirol, Reinhold Messner, is de oprichter van dit museum en deelt graag zijn kennis, ervaringen en verhalen over de natuur en de cultuur van bergen en de bergbewoners wereldwijd. Enthousiast geworden na deze tentoonstelling? Ga dan eens mee op een van de fakkeltochten die maandelijks georganiseerd worden.

Bekijk alle vakanties Sulden (7)