Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Verbania

Vakantie Verbania

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Lago Maggiore
  4. Piemonte
  5. Verbania

Een vakantie naar Verbania, een stad gelegen aan het Lago Maggiore in het noordwesten van Italië, neemt je mee langs bloeiende tuinen en kleurrijke villa’s. Bezoek het 16 hectare grote Giardini Botanici Villa Taranto. Spring op een bootje naar Isola Bella of Isola Madre, twee van de drie Borromeïsche Eilanden, waar prachtige paleizen te vinden zijn. Of bezoek op zaterdag een marktje om lokale kazen en Nebbiolo wijn te proeven.

Appartement Verbania

Wees welkom in Verbania en ontdek al snel waarom deze plaats 'Een tuin aan het meer' wordt genoemd. Het decor van Verbania wordt gevormd door botanische tuinen, prachtige fonteinen en exotische bloemen aan de westoever van het Lago Maggiore. Vanaf het balkon van het appartement in Verbania heb je uitzicht over het meer en de omringende bergtoppen van de Alpen.
Bereid zelf je lunch in de ingerichte keuken van het appartement van TUI om vervolgens te gaan picknicken op het strand bij het meer. Natuurlijk kun je de picknickmand ook meenemen richting de botanische tuinen, zoals Villa Taranto. Het heeft een grootte van 16 hectare waarop zeker 20.000 soorten planten uit de hele wereld groeien. De geuren en kleuren van dahlia's en lotussen komen je al snel tegemoet.

Bekijk alle appartementen Verbania (1)

Verbania: botanische tuinen en weelderige villa’s

Benvenuti a Verbania. Deze plaats aan de westoever van het Noord-Italiaanse Lago Maggiore werd in 1939 gevormd door de gemeentes Intra en Pallanza samen te voegen. De plaats is omgeven door weelderige villa’s, zoals de Villa Giulia of de Villa Taranto. Verspreid rondom Verbania zijn prachtige botanische tuinen aangelegd, iets wat de plaats de bijnaam ‘Giardino sul lago’ oftewel ‘Tuin aan het meer’ heeft opgeleverd. Het 16 hectare grote Giardini Botanici, de tuin die bij Villa Taranto hoort, bevat naar schatting 20.000 verschillende exotische plantensoorten. Tijdens een vakantie in Verbania kun je hier een heerlijke wandeling tussen kleurrijke dahlia’s en geurige lotussen maken. Ook kun je goed toeven aan de oevers van het Lago Maggiore, met een mooi uitzicht op de diepe dalen en hoge bergtoppen van de Alpen.

Met een bootje naar de Borromeïsche Eilanden

Of je nu in een appartement of hotel van TUI verblijft, in een mum van tijd sta je in het historische centrum van Verbania. Daar kun je kerkjes zoals de San Leonardo of de Madonna di Campagna bezoeken. Op zaterdagen is het fijn om over de markt in Verbania Intra te lopen. Proef daar lokale producten uit de regio Piëmont, zoals witte truffels, Castelmagno kazen of wijnen gemaakt van nebbiolo druiven. Ook een aanrader is het bezoeken van de drie Borromeïsche Eilanden, een eilandengroep in het Lago Maggiore. Daar kun je met een bootje vanaf Verbania heen. Een vakantie naar Verbania geeft je op deze eilanden een blik in het Italiaanse verleden waar prachtige paleizen het decor sieren.

Bekijk alle vakanties Verbania (2)