Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Como

In het Noorden van Italië ligt de gezellige stad Como. De perfecte locatie om een paar dagen te genieten van al het moois en lekkers wat Italië je te bieden heeft. Neem een duik in het Comomeer en beleef een stranddag aan de oever. En loop ’s avonds onder de Porta Torre stadpoort door het centrum waar de ‘ristoranti’ op je wachten. Denk je aan ‘la dolce vita’, dan denk je aan een vakantie in Como.

Het stadscentrum van Como

Benvenuto! In het Noorden van Italië wacht het Comomeer, met aan haar oever de gelijknamige plaats Como. Een vakantie in Como betekent een reis terug in de tijd. De historische stad kent een bewogen geschiedenis en bestond al toen de Romeinen Italië nog regeerden. Door hen werd ook een stadmuur om Como heen gebouwd, die nu nog deels te vinden is. Loop binnen enkele minuten vanaf het hotel van TUI via de stadspoort Porta Torre, het historische centrum binnen. Het grootste gedeelte van het centrum is vrij van auto’s waardoor je ongestoord kunt rondwandelen en genieten met een echte Italiaanse ‘gelato’ op een horentje. Wanneer je in het centrum bent, is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de 15-eeuwse Santa Maria Assunta Kathedraal. Een uniek stukje architectuur want de kathedraal is de laatst gotisch gebouwde kerk van heel Italië.

Stranden en de bron van Pissarottino

Naast rondwandelen tijdens je vakantie in Como, zijn er nog genoeg andere opties om te ondernemen. Vanuit het TUI hotel ben je binnen de kortste keren bij het Lago di Como, ofwel het Comomeer. Hier kun je heerlijk een middag zonnen aan de verschillende stranden. En er rijdt vanaf Como al sinds 1894 een kabeltrein naar Brunate: een pittoresk plaatsje bovenin de bergen. Vanaf hier wandel je binnen een paar minuten naar de ‘Fonte Pissarottino’, de bron van Pissarottino; een panoramisch punt dat een geweldig uitzicht biedt over één van de prachtige baaien van het Comomeer en de berg Monte Rosa.

Bekijk alle vakanties Como (2)