COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Centraal Kroatië

Vakantie Centraal Kroatië

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Centraal Kroatië

Niet alleen de Kroatische kust is mooi, ook centraal Kroatië met zijn groene bossen en heuvels mag er zijn! Deze autovakantie rij je langs Middeleeuwse kastelen en pittoreske stadjes. En misschien ga je ook naar de hoofdstad: Zagreb met zijn prachtige kerken en torens! Maar het hoogtepunt tijdens een vakantie in Centraal-Kroatië is waarschijnlijk Plitvice National Park, waar je oog in oog staat met adembenemende watervallen en meren!

Vakantie Centraal Kroatië
Bekijk alle vakanties Centraal Kroatië (2)

Populaire bestemmingen

Plitvicka Jezera(2) Plitvicka Jezera

Het groene hart van Centraal-Kroatië

Bij Kroatië denk je vast al snel aan de Adriatische kust met zijn helderblauwe water. Maar ook het binnenland van Centraal-Kroatië is een bezoek waard tijdens de vakantie! Het is bosrijk, heuvelachtig en gevuld met pittoreske stadjes en Middeleeuwse kastelen. Deze zonvakantie kun je verblijven midden in de natuur in het rustgevende plaatsje Rakovica. De luxe stacaravan of bungalow staat al voor je klaar. Wat deze bestemming helemaal bijzonder maakt is dat de ingang tot het Nationaal Park Plitvice Meren op slechts 8 kilometer van de camping is gelegen. Dit natuurgebied zal je betoveren met zijn sprookjesachtige watervallen en smaragdgroene meren, te midden van groene bossen. De Plitvice Meren wordt niet voor niets beschouwd als een van de mooiste, natuurlijke bezienswaardigheden in Europa. Laat je met behulp van een plattegrond door het gebied leiden. De vele kleuren groen en blauw spatten er vanaf tijdens deze excursie naar de Plitvice Meren.

Bijzondere uitstapjes in Centraal-Kroatië

Een andere avontuurlijke daguitstap tijdens een vakantie Centraal-Kroatië is een bezoek aan de beroemde grotten van Barać. Als je niet bang bent voor vleermuizen! Op slechts 6 kilometer ten oosten van Rakovica bevinden zich deze mysterieuze grotten. Met een deskundige gids kun je het donker betreden en de ogen uitkijken bij de talloze stalagmieten en stalagnaten. Kies je liever voor een vakantiemiddag aan het strand? Zet met de auto koers naar het westen voor een siësta onder de Kroatische zon. Op een kleine 2 uur reizen kun je strand en cultuur combineren in de havenstad Zadar aan de Adriatische Zee. Na een portie vitamine D op het Kolobarestrand kun je het romantische centrum intrekken voor een lekkere lunch op een van de terrassen onder hoge bomen. Of reis vanaf de camping naar het noorden om de historische stad Zagreb te bewonderen. Deze hoofdstad van centraal-Kroatië staat bol met historische bezienswaardigheden in de oude stadskernen Gradec en Kaptol. Bezoek bijvoorbeeld het Zagreb kathedraal in Kaptol, het hoogste gebouw van Kroatië. Of strijk neer op het centrale plein van Zagreb, Ban Jelačić Plein, voor een portie Kroatische pannenkoeken.

Bekijk alle vakanties Centraal Kroatië (2)