Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Funtana

Reis af naar het noordwesten van Kroatië om in Funtana te genieten van een zonnige strandvakantie. Funtana ligt in de Kroatische provincie Istrië dat zomers een paradijs vormt met veel zandbaaien. De naam Funtana komt van de zoetwaterbronnen die hier bij de kust liggen. In de zomermaanden bruist het in het centrum dankzij de concerten en straatartiesten. Ervaar het zelf en vlieg voordelig naar de Kroatische zon.

Funtana: zomers paradijs vol natuur

Ontdek een zomers paradijs op het Kroatische schiereiland Istrië waar vele baaien, stranden en zoetwaterbronnen het decor bepalen, Funtana. Na een korte vlucht van ongeveer 2 uur sta je al in dit rustige vissersdorpje gelegen op een heuvel vlakbij het bekendere Porec. Al tijdens de vlucht kun je vanuit het vliegtuig zien hoe natuurrijk Funtana is. Het schilderachtige vissersplaatsje staat bekend om zijn beboste heuvels, vele wijngaarden en idyllische baaien. Het hotel van TUI is direct aan het strand gelegen in een rustige omgeving. Neem tijdens deze vakantie in Funtana zeker eens plaats op een van de ligbedden aan de Adriatische Zee voor een urenlange siësta. Dankzij de schaduw van vele pijnbomen en het panoramische uitzicht op de eilanden voor de kust is het hier goed toeven.

Avontuur tijdens een vakantie in Funtana

Laat je tijdens een zonvakantie in Funtana ook zeker betoveren door de charme van het knusse centrum. De kronkelende straatjes leiden je tussen de natuurstenen huizen met rode daken door naar diverse bezienswaardigheden zoals de St. Bernard kerk met zij hoge klokkentoren. In de zomermaanden kun je hier genieten van klassieke muziekconcerten. Maar ook in de stad bruist het in juli en augustus dankzij de vele voorstellingen en straatartiesten. Neem zeker eens plaats op een van de terrassen om het Kroatische leven te aanschouwen. Natuurlijk onder het genot van een verkoelende Pivo. Of kies voor een verfrissende duik in een van de zoetwaterbronnen aan de kust waar Funtana om bekend staat. Ook een bezoek een enkele bekende Kroatische steden zoals Porec en Rovinj behoort tot de mogelijkheden tijdens deze vakantie in Istrië. Ook schitterende vakantiekiekjes zeker geen gebrek na deze zalige zonvakantie.

Bekijk alle vakanties Funtana (2)