Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Umag

Vakantie Umag

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Istrië
  4. Umag

In de Kroatische stad Umag, de wijnstad van het schiereiland Istrië, wacht een afwisselende zonvakantie. De ene dag maak je kennis met de glooiende wijngaarden en Malvasi wijn tijdens het rijden van de Bujstina wijnroute. De volgende dag wacht het witte zand, de pijnbomen en het azuurblauwe water van de Adriatische Zee op het Laguna Stella Maris strand. En vergeet tijdens een vakantie in Umag de Romeinse stadsmuren niet.

Appartement Umag

Ga terug in de tijd tijdens een vliegvakantie naar Kroatië. In het westelijke puntje van Istrië ligt de charmante stad Umag, dat ooit een Romeinse nederzetting is geweest. Vandaag de dag zijn in de oude binnenstad dan ook nog veel historische bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder delen van de stadsmuur en de Sv. Pelagije kerk met zijn 33 meter hoge Venetiaanse klokkentoren.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dichtbij het appartement in Umag te blijven en de hele dag te genieten van een welverdiende strandvakantie. Direct voor de deur van het appartement van TUI ligt kiezelstrand Punta, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Adriatische Zee.

Wanneer de avond valt, is het tijd om een hapje te gaan eten in de jachthaven van Umag. Deze wordt omringd door vele restaurantjes, waar de lekkerste visspecialiteiten worden geserveerd. Umag staat tevens bekend als dé stad van de Istrische wijn, dus een glaasje Teran, Muskaat of Malvasië mag zeker niet ontbreken bij de maaltijd!

Bekijk alle appartementen Umag (3)

Glooiende wijngaarden met Malvasi wijn

Proost dit jaar tijdens een vakantie in Umag op het goede leven met een Malvasi wijntje. Umag ligt op het Kroatische schiereiland Istrië en is de wijnstad van de regio. Dankzij de vruchtbare grond en het aangename klimaat vind je rondom Umag uitgestrekte wijngaarden waar Muskaat, Malvasi en Teran wijnen worden gemaakt. Stap tijdens een vakantie in Umag eens de auto in en rijdt de Bujstina wijnroute die tussen Umag en de stad Buje in ligt. In het groene, golvende wijngebied bevinden zich vele wijnhuizen die je kennis laten maken met de lokale wijn. Je favoriet kun je meenemen naar de luxe camping of het hotel van TUI om die 's avonds open te ploppen.

Een stralende zonvakantie in Umag

Wist je dat Umag ook een van de mooiste stranden van Istrië bezit? Het Laguna Stella Maris strand lijkt met zijn hagelwitte zand, groene pijnbomen en azuurblauw water van de Adriatische Zee zo afkomstig uit een reisgids. Omdat het strand in Umag bekroond is met een Blauwe Vlag is dit de ideale plek voor een familievakantie. Wie bij TUI een vakantie in Umag boekt kan verblijven in een luxe appartement, camping of hotel met zwembad en direct aan het strand. Vergeet niet om een snorkelset mee te nemen aangezien je hier dankzij het kraakheldere water goed kunt snorkelen tijdens deze zonvakantie in Kroatië.

De bezienswaardigheden van Umag

Voor het bekijken van bezienswaardigheden hoef je tijdens een vakantie in Umag niet lang te zoeken. In de Romeinse tijd was dit de plek van de Romeinse nederzetting Umacus. Vandaag de dag kun je nog altijd delen van de oude stadsmuur uit die tijd bewonderen. Het centrum van Umag laat zich verder kenmerken door smalle straatjes en stenen gebouwen met rode dakpannen. Ten midden van de straten staat de Campanile, de Venetiaanse klokkentoren, die dankzij zijn spitse dak zeker een bezichtiging waard is. Verblijf je in het 4 sterren All Inclusive hotel van TUI? Dan kun je na het struinen door Umag meteen aanschuiven bij het diner waar gerechten met truffels op het menu staan.

Bekijk alle vakanties Umag (12)