Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Lopud

Op het Kroatische eiland Lopud ervaar je een zonvakantie omgeven door ongerepte natuur. Het ligt aan de Dalmatische kust en heeft ideale stranden om heerlijk tot rust te komen. Actievelingen kunnen tijdens een vakantie Lopud al fietsend de heuvels vol cactussen en palmbomen verkennen. Ook voor historie en cultuur ben je in Lopud aan het juiste adres. Met de boot ben je zo in Dubrovnik en ervaar je het unieke erfgoed van deze wereldse stad.

Vakantie Lopud

Ongerept eiland Lopud

Kroatië heeft een paar prachtige eilanden voor de kust liggen, zo ook Lopud. Dit ongerepte eiland ligt voor de Dalmatische kust en is een ideale bestemming voor je zonvakantie. Het eiland heeft namelijk prachtige stranden, zo ook direct aan het 5 sterren hotel van TUI. Deze ligt in het gelijknamige plaatsje Lopud waar je je begeeft tussen de groene natuur. Vanuit het hotel kijk je op het zandstrand met azuurblauwe zee; de perfecte locatie om heerlijk uit te rusten. Wil je de omgeving verkennen, huur dan een fiets bij het hotel van TUI. Ga voor een actieve fietstocht langs de heuvels begroeid met cactussen en palmbomen of zet koers naar het centrum.

Met de boot naar Dubrovnik

In het centrum van Lopud zie je misschien meteen al wel het prachtige Franciscaanse klooster. Van buiten is het een plaatje vanwege de ligging aan de zee. Neem ook eens een kijkje binnen, hier hangen namelijk schilderijen van de beroemde schilder Nikole Božidarevic. Ook het fort Sutvrac is de moeite waard op te bekijken. Een wandeling langs dit imposante bouwwerk leidt je naar een uitzicht over Lopud en de Adriatische zee. Wil je tijdens je vakantie Lopud nog meer historie en cultuur? Pak dan de boot naar Dubrovnik: een stad met uniek erfgoed, zoals de stadsmuren van Minceta. Beklim deze oude bouwwerken en neem gelijk een indrukwekkend uitzicht over de stad mee. Geniet daarnaast van lokale delicatessen. Heb je nog nooit Dalmatische ham en kaas of een van de veelzijdige vis specialiteiten geproefd? Schuif dan bij één van de restaurantjes in de haven aan. Tevens is de haven van Lopud de ideale plek om te smullen van een vers stukje vis bij een van de vele restaurants.