VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Atlantische Kust

Vakantie Atlantische Kust

  1. Vakantie
  2. Marokko
  3. Atlantische Kust

Cultureel, actief en zonnig kun je een vakantie Atlantische Kust wel noemen. Bij TUI verblijf je dan namelijk aan de westkust van Marokko met zijn surfstadjes, pittoreske vissersdorpen en moderne havensteden. De golven van de Atlantische Oceaan bedwingen met een surfbord kan goed in Taghazout. In Essaouira en Agadir zijn de marktjes ‘the place to be’. Afrikaanse kruiden en mozaïeken vazen verwelkomen je.

Vakantie Atlantische Kust
  • Koningssteden en het Atlasgebergte
  • Havenstad Agadir
  • Marokkaanse couscous proeven
  • 5 sterren hotels aan het strand
  • Vorstelijke zonvakantie
Bekijk alle vakanties Atlantische Kust (18)

Appartement Atlantische Kust

Op zoek naar een zonvakantie in Oosterse sferen? Aan de Atlantische Kust van circa 1.000 kilometer lengte kun je een zonvakantie boeken in de grootste badplaats van Marokko: Agadir. Door de beschutte ligging in een natuurlijke inham en de vele zonnige dagen per jaar, wordt Agadir ook wel 'de stad van de vier seizoenen' genoemd. Ideaal dus om ook goedkoop de winterzon op te zoeken. Vanaf het appartement in Agadir is het maar een klein stukje lopen naar het brede zandstrand. Toe aan wat afwisseling tijdens uw strandvakantie? Struin dan door de straatjes van deze voormalige Portugese handelskolonie en breng een bezoek aan Souk al Had. Op deze overdekte markt, omgeven door imposante muren, kun je van dinsdag tot en met zondag shoppen voor onder andere groenten, fruit en Marokkaanse kruiden. Liever uit eten? In de buurt van het appartement van TUI zijn diverse restaurants te vinden; van chique tafelen bij ‘Restaurant Le Jardin d'Eau’ tot een snelle hap bij McDonalds.

Zonnen in Marokko

Vergeet landen als Portugal en Frankrijk, maar geniet tijdens een vakantie Atlantische Kust van het sprookjesdecor in Marokko. De westelijke kustlijn van dit Afrikaanse land grenst in zijn geheel aan de Atlantische Oceaan en kent moderne havensteden en culturele badplaatsen. En ook de surfstadjes ontbreken niet. Voor liefhebbers van watersport is de Atlantische Kust een ideale vakantiebestemming. Al kun je er ook prima luieren op een van de goudkleurige zandstranden. Zelfs in de wintermaanden komt de temperatuur amper onder de 20 graden Celsius, dus ook dan is een tube zonnebrand geen overbodige luxe.

Waterpret op de Atlantische Oceaan

Surfen op de golven van de Atlantische Oceaan, opdrogen op Plage Taghazout en in het luxe 5 sterrenresort van TUI smullen van een Marokkaanse couscous. Je doet het tijdens een vakantie aan de Atlantische Kust in het vissersdorpje Taghazout. Vanwege de hoge golven voor de kust is het dorp geliefd bij surfers van over de hele wereld. De surfschool op Taghazout Beach leert de beginners de kneepjes van het vak en verhuurt materiaal. ’s Avonds kun je in het luxe resort van TUI bijkomen door de sauna of het stoombad op te zoeken. De spieren verdienen wel wat rust.

Een Oosters sprookje in de medina

Aan de Marokkaanse kust draait het niet alleen om zon, zee en strand. Zo hebben de moderne havenstad Agadir en het fotogenieke dorpje Essaouira allebei een ommuurde medina vol smalle straatjes, ambachtswerkplaatsen en blauw/wit geschilderde huisjes. Al van verre komen de geuren van Afrikaanse kruiden je tegemoet. Vooral ’s ochtends, als er nog wat schaduw is, kunnen cultuurliefhebbers tijdens de vakantie aan de Atlantische Kust niet om zo’n medina heen. 

Bekijk alle vakanties Atlantische Kust (18)