Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Essaouira

Tijdens een vakantie in Essaouira maak je kennis met het echte Marokko. Want de westelijke kustplaats mag dan populair zijn, de smalle straatjes van de medina en de kleine souks zijn bijzonder sfeervol. En op het kilometerslange Essaouira zandstrand kun je tijdens een vakantie in Marokko optimaal van de Atlantische Oceaan genieten. Kijk toe hoe de vissers hun vangst aan wal brengen. Of trotseer de hoge golven op een surfplank.

Vakantie Essaouira
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Essaouira (1)

Sfeervolle vakantie in Essaouira

De westelijke Marokkaanse kustplaats Essaouira is niet alleen heel populair bij buitenlandse toeristen, ook de Marokkaanse bevolking komt er graag. En dat is niet zo gek, want Essaouira is zonder twijfel een van de gezelligste plekjes langs de kust. Vanuit een hotel in Essaouira van TUI ben je zo in het hart van het stadje. Struin door de smalle straatjes vol blauwe en witte huisjes van de medina. En bezoek een van de vele kleine souks voor bontgekleurde stoffen, houtsnijwerk en handgemaakte sieraden. Om daarna door de toegangspoort Bab Doukkala naar het brede Essaouira zandstrand te wandelen. Hier brengen de vissers nog altijd dagelijk hun verse vangst aan wal. Om vervolgens druk te onderhandelen over de prijzen. Een leuke belevenis tijdens een vakantie in Marokko. Wordt het al bijna donker? Vanaf de 18e eeuwse vestingmuren heb je tijdens een stedentrip Essaouira een betoverend uitzicht op de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan.

Strandvakantie in Marokko

Ook voor uitwaaien aan de Atlantische Oceaan zit je goed tijdens een vakantie in Essaouira. Over het kilometerslange zandstrand kun je namelijk heerlijk wandelen, met aan de ene kant de helderblauwe zee en aan de andere kant het groene, beboste achterland. En dat zonder onderweg al te veel mensen tegen te komen. Wat een rust! Zijn de hoge golven wel heel uitnodigend? De wind in Essaouira kan vrij sterk zijn, maar de beschutte baai is ook heel geschikt voor beginnende surfers. En aan surfscholen geen gebrek tijdens een vakantie in Essaouira. Maar je kunt het natuurlijk ook wat rustiger aan doen en een dagje gaan suppen.

Bekijk alle vakanties Essaouira (1)