Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Centraal Marokko

De groene Oase van Fint, tussen de gouden zandheuvels van de woestijn. De slangenbezweerders in de smalle straatjes van de medina van Marrakech. Tijdens een vakantie in Centraal-Marokko waan je je in de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Maar ook een Hollywood-decor staat tijdens een vakantie in Marokko tot je beschikking. Rond de rode huizen van Ouarzazate, aan de voet van het Atlasgebergte, zijn talloze films opgenomen.

Vakantie Centraal Marokko
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Centraal Marokko (4)

Populaire bestemmingen

Bruisende vakantie in Centraal-Marokko

In het uiterste noordwesten van Afrika, aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan, ligt het Koninkrijk Marokko. Een ideale bestemming voor zonliefhebbers, want hier kun je het hele jaar door genieten van zon en aangename temperaturen. En dat op maar een uur of vier vliegen vanaf Nederland. Om ook de culturele bezienswaardigheden niet te vergeten, die u tijdens een vakantie in Centraal-Marokko overal tegenkomt. Tijdens een stedentrip Marrakech bijvoorbeeld, een van de vier koningssteden van Marokko. Helemaal handig: met de gratis pendelbus van een luxe RIU hotel in Marrakech ben je zo in het hart van de stad. Struin door de smalle straatjes van de medina naar het centrale plein Djemaa el Fna. Op de grote markt van dit centrale plein vind je de leukste authentieke Marokkaanse souvenirs, tussen de slangenbezweerders, muzikanten en acrobaten. En neem ook meteen een kijkje bij de naastgelegen Koutoubia-moskee, met een 69 meter hoge 12e eeuwse minaret in Almohadenstijl.

Dagtrip naar de oase

Wil je tijdens een vakantie in Centraal-Marokko meer zien dan alleen bruisend Marrakech? Dan kun je tijdens een rondreis door Marokko ook de authentieke berberdorpjes, dichte bossen en diepe dalen van het Atlasgebergte bezoeken. En de bijzondere stad Ouarzazate, midden in het Atlasgebergte. Ouarzazate wordt ook wel het Hollywood van Marokko genoemd, om de vele films die hier zijn opgenomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Slenter bij zonsopkomst door de steegjes van de kasbah, terwijl de eerste zonnestralen de rode gebouwen van een gouden gloed voorzien. Of maak een jeeptocht door de woestijn, naar de ongerepte Oase van Fint. De vruchtbare omgeving van het berberdorpje, midden in de droge zandvlakte, zorgt voor een unieke en betoverende ervaring tijdens een vakantie in Marokko.

Bekijk alle vakanties Centraal Marokko (4)