COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Montenegro

Vakantie Montenegro

  1. Vakantie
  2. Montenegro

Zonnebaden op de mooiste stranden én culturele bezienswaardigheden bezichtigen? Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van Montenegro in het hart van de Balkan. Zwemmen in de Adriatische Zee, hiken door Lovćen National Parc, en wat te denken van de bergen en sprankelende meren in het achterland? Of ontdek de culturele rijkdom van steden zoals vestingstad Kotor tijdens je vakantie Montenegro.

Vakantie Montenegro
  • Vliegen met TUI fly
  • Kustlijn van bijna 300 kilometer
  • Indrukwekkende natuur
  • Cultuurhistorische gebouwen
  • Bezoek Kotor, nr. 1 in de Lonely Planet

Goedkope vakantie Montenegro

Hoewel Montenegro ook wel het Monaco van de Balkan genoemd en de laatste jaren een vrij decadent imago heeft verworven, kun je er goed terecht met een klein budget. In een bergachtige groene omgeving kun je op stranden van kiezel- en fijn zand aan verborgen baaien genieten van een zonvakantie. Vanuit het All Inclusive hotel van TUI in de badplaats Budva kun je zo het strand op en een duik in de azuurblauwe Adriatische Zee nemen. In het historische centrum van Budva kun je via pleintjes en smalle winkelstraatjes richting de boulevard vol sfeervolle restaurants wandelen, waar je voor minder dan 10 euro heerlijk en goedkoop kunt eten inclusief een drankje. Ook vestingstad Kotor staat bol van de bezienswaardigheden als oude kerken, waaronder de rooms-katholieke St. Tryphon kathedraal, waar je meestal een entree van 1 à 2 euro voor betaalt. Kotor ligt aan het langste en diepste fjord van Zuid-Europa: de Baai van Kotor. Stuur het thuisfront tijdens een goedkope vakantie in Montenegro met de gratis WiFi van het hotel van TUI alvast een foto van dit stukje werelderfgoed.

Majestueus Montenegro

Majestueuze bergen en adembenemend mooie stranden met diepblauwe baaien, dat is Montenegro. Maar Montenegro is nog veel meer. Dit landje in de Balkan mag dan redelijk klein zijn, maar qua schoonheid, stranden en de hoeveelheid bezienswaardigheden doet het zeker niet onder voor populaire vakantielanden zoals Italië. Ook het klimaat van Montenegro is zeer aangenaam: de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 26 graden of daarboven, ideaal voor een strandvakantie aan de Adriatische kust. Met name het plaatsje Budva is een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Kies bijvoorbeeld voor een luxe hotel van TUI in Budva direct aan het strand. Elke ochtend ontbijten met uitzicht op het fonkelende water van de Adriatische Zee, dat is toch genieten? En daarna lekker relaxen in de schaduw van een palmboom of bij het zwembad.

Cultuur snuiven in Kotor

Hoe verleidelijk het strand ook is, af en toe is het ook wel leuk om even een uitstapje te maken, toch? Ook dan is Montenegro een topbestemming. Aan bezienswaardigheden heb je hier namelijk geen gebrek, integendeel. Een echte aanrader tijdens je vakantie Montenegro is het plaatsje Kotor. Het centrum van deze oude vestingstad staat bol van de oude kerken en historische gebouwen. Vanaf het hotel van TUI in Kotor loop je zo naar de toren van Kampana, één van de meest opzienbarende middeleeuwse bouwwerken in en rondom Kotor. Vanaf de top heb je een fenomenaal uitzicht over de rivier Scurda, de baai van Kotor en het omliggende landschap.

Veelgestelde vragen Montenegro

De best beoordeelde hotels in Montenegro zijn Palmon Bay & Spa, Montenegro Beach en Palma

Montenegro Beach en Iberostar Herceg Novi zijn All Inclusive hotels in Montenegro. 

Hotels in Montenegro die direct aan het strand liggen zijn Iberostar Herceg Novi, Montenegro Beach en Avala Resort & Villas

De vliegtijd van Amsterdam naar Montenegro bedraagt ongeveer 3 uur. 

De beste reistijd naar Montenegro is van mei tot en met september. De temperaturen verschillen dan tussen de 24 en 32 graden en de zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag.