COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Budva

Vakantie Budva

  1. Vakantie
  2. Montenegro
  3. Budva

Met het azuurblauwe water van de Adriatische Zee en het subtropische klimaat is een vakantie naar Budva op en top genieten. Vanaf het luxe hotel van TUI loop je met gemak naar het oude centrum, genaamd Stari Grad, waar je terug gaat in de tijd. Pak je bad spullen en begeef je naar het parelwitte strand Mogren met een aangrenzende boulevard. Neem plaats op één van de terrassen en geniet van vers gevangen vis met olijven van de lokale boeren.

Vakantie Budva
  • Vliegen met TUI fly

De oude stadskern van Budva is een feest

Tijdens een vakantie in Budva ga je terug in de tijd. Het begin van de stad, gelegen aan de zuidkust van Montenegro, is al in de 5e eeuw ontstaan op een klein schiereiland voor de kust. Het oude stadskern, ook wel Stari Grad genoemd, is nog steeds omringd door hoge middeleeuwse muren die goed bewaard zijn gebleven. Hierdoor zijn er maar twee toegangswegen die je de stad in brengen. Deze zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. Dwaal door de pittoreske straatjes en let vooral goed op de Venetiaanse architectuur, zoals de bijzondere deuren, ramen en balkons. Breng ook een bezoek aan de Sint Ivan kerk uit de 7e eeuw. Vooral ’s avonds is de klokkentoren prachtig verlicht.

Ontspannen aan de Budva Rivièra

Naast de fascinerende geschiedenis en de mooie bouwwerken, is een vakantie naar Budva om nog een redenen populair. Samen met omliggende badplaatsen vormt de stad de Budva Rivièra. Met meer dan 260 dagen zon per jaar is dit een heerlijke plek om tot rust te komen op een parelwit strand. Vanaf het luxe hotel van TUI kijk je uit over de stad en de bijbehorende stranden. Het strand Mogren of het Slovenska Plaža dat een lengte heeft van wel 1,5 kilometer, liggen op steenworp afstand. Hier vind je tevens een levendige boulevard met gezellige winkels en restaurants. Bestel een vers gevangen zeebaars met net geplukte kruiden en olijven, en geniet van dit vakantiemoment in Budva.