Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Renesse

Bløf zong het al in hun ode aan de Zeeuwse kust: “De zoute zee slaat een diepe zilte zucht”. En inderdaad, wat heerlijk, die verfrissende Zeeuwse zeelucht. Ga je op vakantie naar Renesse dan geniet je van het beste dat Zeeland te bieden heeft. Renesse heeft een kilometerslang strand met fijne strandtenten en bij mooi weer een gezellige drukte. Maar een vakantie in Renesse bied je meer dan strand alleen. Watersporters halen er hun hart op en je verkent de omgeving via de vele wandel- en fietsroutes.

Strandvakantie Renesse

Het Noordzeestrand van Renesse is de grootste publiekstrekker van deze levendige badplaats. Een vakantie Renesse is bij veel toeristen in binnen- en buitenland dan ook in trek. Het kilometerslange zandstrand biedt vermaak voor zonaanbieders, windsurfers en andere sportievelingen. Diezelfde sportievelingen kunnen ook hun hart ophalen aan het vlakbij gelegen Grevelingenmeer: een paradijs voor watersporters. Bijzonder is het onbewoonde eiland Hompelvoet, midden in het Grevelingenmeer. Oorspronkelijk was dit een zandplaat die bij hoog water overstroomde, maar sinds de komst van onder andere de Brouwersdam is Hompelvoet een permanent eiland. 

Bezienswaardigheden rondom Renesse

Renesse ligt op het eiland Schouwen-Duiveland; het meest noordelijke eiland van de provincie Zeeland. Je ontdekt deze regio dankzij de vele fiets- en wandelpaden. Wil je Renesse en omgeving vanaf het water bekijken? Boek dan een rondvaart en ga op zoek naar zeehonden. De natuurgids vertelt je honderduit over de bijzonderheden van de Zeeuwse flora en fauna. Bezoek vooral ook de historische stadjes Burgh-Haamstede, Domburg en Zierikzee. Ga met de kids een dag naar Deltapark Neeltje Jans waar ze alles leren over de deltawerken, verschillende zeedieren en kunnen plonzen in het waterpark. Een laatste tip: leef je met het hele gezin uit in Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen, vlak bij Burgh-Haamstede.

Bekijk alle vakanties Renesse (2)