Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Veluwe

Vakantie Veluwe

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Veluwe

Voor uitgestrekte bossen en bijzondere diersoorten hoef je helemaal niet ver te reizen. Wie een vakantie op de Veluwe boekt, slaapt namelijk midden in de prachtige Nederlandse natuur. Al fietsend op een gratis Witte Fiets door het Nationale Park De Hoge Veluwe langs dieren als een parelmoervlinder en herten kom je vanzelf uit bij het Kröller-Müller Museum. Zijn de kinderen mee? Lach dan om de apenstreken in de Apenheul.

Populaire bestemmingen

Nunspeet(1) Nunspeet Putten(1) Putten

Aanbieding Veluwe

Nu de bekende reisgids Lonely Planet de Veluwe op de lijst ‘best in travel’ heeft gezet, is de verwachting dat de drukte zal toenemen. En daarmee dus ook de prijzen. Gelukkig heeft TUI altijd wel een aanbieding Veluwe waarbij je tegen een voordelig tarief van dit prachtige natuurgebied kunt genieten. Magische bossen waar wilde zwijnen en reeën leven, heidevelden die in het najaar fotogeniek paars kleuren en gezellige dorpjes met fijne terrassen; er is genoeg te ontdekken op de Veluwe. En niet alleen in het gelijknamige Nationale Park hoor. Tip van TUI: de regio rondom Vierhouten heeft het allemaal. Niet verder vertellen aan Lonely Planet!

Bekijk alle aanbiedingen Veluwe (3)

De Witte Fietsen van de Veluwe

Heb je ooit van de groenste schatkamer van Nederland gehoord? Of beter gezegd: de Veluwe. Dit is het op een na grootste natuurgebied van Nederland en dé plek om wilde dieren te spotten. In het Nationale Park De Hoge Veluwe te Otterlo, vlak bij het vakantiepark van TUI, kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken, door bossen, langs heidevelden en over grasvlakten, terwijl dieren als herten, zwijnen en reeën van dichtbij kunt bekijken. Helemaal leuk: een toegangskaartje tot het park is inclusief onbeperkt gebruik van de Witte Fietsen. Verken de ruim 40 kilometer aan fietspaden en spot edelherten, wilde zwijnen en vossen. Wie weet kom je zelfs een zeldzame parelmoervlinder tegen.

Het tweede huis van Vincent Van Gogh

Even uitrusten tussen het fietsen door? Een van de hoogtepunten in het park is het bekende Kröller-Müller Museum, ideaal voor een middagje cultuur snuiven tijdens een vakantie op de Veluwe. Hier vind je een van de grootste Van Gogh verzamelingen ter wereld en stukken van onder andere Monet, Picasso en Mondriaan. Er zijn wisselende exposities en er is hier voor iedereen wel iets moois te bewonderen. En net wanneer je denkt alles gezien te hebben, is er ook nog de beeldentuin met ruim 160 prachtige sculpturen.

Apenstreken in Apeldoorn

Ben je op familievakantie op de Veluwe en hebben de kids alle hoeken van het zwembad van het vakantiepark al gezien? Maak je geen zorgen, want in de stad Apeldoorn, gelegen aan de rand van de Veluwe, is van alles te beleven. In de Apenheul bijvoorbeeld, met een bos vol loslopende apen. Met een beetje geluk, springt er zelfs zo’n schattig geel doodshoofdaapje op je schouder. Niet vergeten je spullen in een ‘aapvrije tas’ te doen, want anders nemen de nieuwsgierige beestjes misschien het een en ander mee. Deze tassen kun je gelukkig gewoon lenen bij de ingang van het park.

Bekijk alle vakanties Veluwe (4)