Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Vestlandet

Groen bedekte bergen, watervallen die van grote hoogte naar beneden storten én helderblauwe fjorden maken van Vestlandet een indrukwekkende plek. Deze regio ligt middenin het fjordengebied van Noorwegen en is dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers. Tijdens een vakantie Vestlandet kun je het gebied bewonderen tijdens het wandelen, mountainbiken en kajakken. Of vanuit de beroemde Flåmsbana trein.

Populaire bestemmingen

Vestlandet: natuurparadijs in Noorwegen

Voor natuurliefhebbers is Vestlandet een paradijs op aarde. Dat komt omdat deze regio in het Zuid-Westen van Noorwegen middenin het fjordengebied ligt. Charmante vissersdorpjes, grillige bergen en kletterende watervallen vormen het decor. Om natuurlijk ook de fjorden zelf met het kraakheldere water niet te vergeten. Het gebied bewonderen doe je tijdens een vakantie Vestlandet met de wandelschoenen, vanaf de mountainbike of met een kano. En dan is er ook nog de trein. De 20 kilometer lange Flåmsbana wordt gezien als een van de mooiste treinroutes ter wereld. Hij vertrekt vanuit het dorpje Flåm op een uur rijden van de accommodatie van TUI.

Uitkijken op de Noorse fjorden

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een luxe appartement en zodra je het balkon opstapt uitkijkt op een adembenemend landschap. Tijdens een vakantie Vestlandet ziet elke ochtend er zo uit in het dorp Skulestadmo. Dat komt omdat dit Noorse dorp bij het Lundevatnet fjord ligt en beboste bergen de omgeving versieren. Loop na het ontbijt zeker eens naar de Tvindefossen waterval waar het water van een hoogte van 150 meter naar beneden stort. Kies je voor het hotel/appartement in Myrkdalen? Dan kun je via de Myrkdalselvi rivier kajakken naar het gelijknamige fjord. Ook hier is het uitzicht dankzij de groene bergen, de houten vissershuizen en de steile rotswanden onvergetelijk.

Bekijk alle vakanties Vestlandet (32)