COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Königsleiten

Vakantie Königsleiten

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Tirol
  4. Zillertal
  5. Zillertal Arena
  6. Königsleiten

Een vakantie in Königsleiten brengt je letterlijk naar een hoger niveau. Königsleiten ligt in Salzburgerland, vlakbij de grens met Tirol. Het alpendorp ligt op de 2.315 meter hoge berg Königsleiten. Vervelen doe je er zeker niet, er is genoeg te doen. Wandel of fiets bijvoorbeeld door het nationale park Hohe Tauern en bezoek de hoogste watervallen van Europa. Neem een verfrissende duik in het Durlaßboden stuwmeer of bewonder de sterrenhemel in het planetarium.

Actieve vakantie in Königsleiten

Tijdens een vakantie in Königsleiten ben je lekker actief bezig. Na het zeer uitgebreide ontbijtbuffet in het luxe hotel van TUI trek je er op uit in de bergen. Maak wandelingen, variërend van makkelijk tot zwaar, door het nationaal park Hohe Tauern. In dit park vind je tevens de hoogste waterval van Europa: de Krimmler waterval. Houd dus ruimte over in je koffer voor goede wandelschoenen! Tijdens je actieve vakantie wissel je het wandelen af met een dag fietsen op het Tauern-fietspad. De route begint in Krimml, een dorpje nabij Königsleiten. Eindig je fietstocht met een bezoek aan het planetarium, waar je in de avond de sterrenhemel kan bewonderen en kan genieten van de rustgevende sfeer.

Frisse berglucht snuiven in Königsleiten

Tijdens je actieve vakantie in Königsleiten verdien je af en toe ook een rustmomentje om helemaal tot zen te komen. Het Durlaßboden stuwmeer, goed bereikbaar vanaf het appartement van TUI, ligt aan de rand van Königsleiten en biedt een verbluffend uitzicht op de alpenreuzen. In de zomer is de watertemperatuur hier ongeveer 21 graden, een perfecte temperatuur om een duik te nemen en de frisse berglucht op te snuiven. Voor wie echt niet stil kan zitten zijn er aan dit meer genoeg activiteiten. Ga bijvoorbeeld kanoën of waterfietsen. Is dat nog niet actief genoeg? Maak dan een wandeling van maar liefst 10 kilometer rondom het meer. Vergeet je camera tijdens het wandelen niet mee te nemen. Een kiekje van het meer met op de achtergrond de bergen zal goed staan in je fotoalbum.

Bekijk alle vakanties Königsleiten (3)