Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Krumpendorf

In het zonnige zuiden van Oostenrijk is Krumpendorf het ideale dorp voor een kleurrijke vakantie. Dat komt omdat het dorp aan de Wörthersee ligt met zijn turquoise gekleurde water. Sprookjesachtige naaldbossen en de uitlopers van de Alpen zorgen voor een schilderachtig uitzicht. Bezoek tijdens de vakantie Krumpendorf zeker ook het centrum van het dorp met het kleurrijke kasteel en de Jugendstil Villa Haybäck.

Fietsen naar de schilderachtige Wörthersee

De Wörthersee staat centraal tijdens een vakantie Krumpendorf. Deze Oostenrijkse badplaats ligt namelijk direct aan het turquoise gekleurde meer. Dankzij de groene naaldbossen, de uitlopers van de Alpen en het kleurrijke water is de Wörthersee een schilderachtige plek die niet zou misstaan op een ansichtkaart. En dan schijnt de zon waarschijnlijk ook nog. Krumpendorf ligt niet voor niks in de zonnige regio Karinthië (ook wel de Oostenrijkse Rivièra genoemd). Bij TUI bezoek je Krumpendorf en de Wörthersee tijdens een fietsvakantie langs de Karinthische meren. Eenmaal aangekomen in Krumpendorf ruil je de fiets om voor een kano en is het tijd om het meer te verkennen.

Een kleurrijke dag in Krumpendorf

Tijdens een vakantie Krumpendorf kun je ook niet om het dorp zelf heen. Het centrum is dankzij de kleurrijke architectuur romantisch te noemen. Vooral het kasteel van Krumpendorf zal het goed doen op de vakantiekiekjes. Dat komt niet alleen door de blauwe kleur van het bouwwerk, maar vooral vanwege de barokke stijl en het Oostenrijkse houtwerk. En dan is er ook nog Villa Haybäck met zijn felle kleuren en sierlijke ornamenten in Jugendstil. Op een van de terrassen kun je Krumpendorf in al zijn glorie bewonderen en ondertussen smullen van een stuk apfelstrudel. Zo doe je weer nieuwe energie op voor de terugrit naar het hotel in Sankt Jakob in Rosental. Dit dorp ligt 57 kilometer verderop en is de uitvalbasis van de fietsvakantie langs de Karinthische meren.

Bekijk alle vakanties Krumpendorf (1)