Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Steiermark

Vakantie Steiermark

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Steiermark

De Steiermark, het groene hart van Oostenrijk, is een van de mooiste vakantiegebieden van de Alpen! Trek de wandelschoenen maar aan en ga op ontdekkingstocht onder het toeziend oog van de 2.474 meter hoge Greim berg. Onderaan de berg ligt een decor van groene weides, dennenbossen en heldere bergmeertjes die je al wandelend vanaf de 4 sterren camping in Sankt Peter am Kammersberg kunt ontdekken. 

Vakantie Steiermark
  • Kleurrijke Alpenweiden
  • Land van de bergmeertjes
  • Wijngaarden en Thermen
  • Culturele steden
Bekijk alle vakanties Steiermark (16)

Het groene hart van Oostenrijk

Berghutten, groene weides, dennenbossen, heldere bergmeertjes en de bergtoppen van de Alpen bepalen het decor van Steiermark, de deelstaat in het zuidoosten van Oostenrijk dat ook wel het 'Groene hart van Oostenrijk' wordt genoemd. In dit gebied zullen natuurliefhebbers en actievelingen zich helemaal thuis zullen voelen. Onder het toeziend oog van de 2.474 meter hoge Greim berg kun je in Sankt Peter am Kammersberg de omliggende dennenbossen en weides al wandelend verkennen. Wie liever al luierend van de groene omgeving wil genieten kan terecht in het openluchtzwembad op de 4 sterren camping van TUI. Vanwege het uitzicht op het uitgestrekte, groene landschap doet het zwembad denken aan een bergmeertje. 

De houten architectuur van Steiermark

Wist je dat hout een belangrijke grondstof in Steiermark is? Hout wordt niet alleen gebruikt voor het bouwen van chalets, maar ook voor het versieren van bijvoorbeeld kerken. Tijdens een vakantie in de Steiermark kun je bij TUI kiezen voor een 4 sterren vakantiepark in St. Lorenzen Ob Murau en kennismaken met de hout cultuur die hier leeft. Via de grootste, vrijstaande houten brug in Europa bereik je het buurdorp St. Georgen ob Murau waar de Cäciliakirche een van de bezienswaardigheden is. De kerk kent een houten plafond in gotische stijl, maar ook middeleeuwse fresco's die zeker een bezichtiging waard zijn tijdens een zomervakantie in de Steiermark.

Bekijk alle vakanties Steiermark (16)