Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Montafon

Vakantie in Montafon is het begin van een ultieme Alpenbeleving. Dit dal in Vorarlberg strekt zich kilometers uit en heeft de meest ongerepte natuur van het land. Hier bedwing je de bergspitsen van de Zimba, Silvrettahorn en Piz Buin tijdens een actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Zin in spanning? Ga dan voor een sensationele abseil over het Latschau-meer of treed in de voetsporen van de smokkelaars in Gargellen.

Vakantie Montafon
  • 220 kilometer aan pistes
  • 6 skigebieden met 1 skipas
  • Sneeuw, ijs en bergen
Bekijk alle vakanties Montafon (7)

Populaire bestemmingen

Wandelvakantie in het Montafondal

De ideale natuurvakantie in Oostenrijk breng je door in het Montafondal tussen de majestueuze berggezichten van Vorarlberg. Het Montafon is een 39 kilometer lang dal en een van de meest ongerepte wandelgebieden van het land, dankzij de drie Alpengebergtes die dit dal omringen: het Rätikon, de Silvretta en de Verwall. Door het dal zelf stroomt de rivier de Ill die de stadjes met elkaar verbindt. De beroemdste ‘inwoners’ van Montafon zijn echter de bergspitsen: de Zimba, Piz Buin en Silvrettahorn. En hoe kun je die nou beter leren kennen dan door ze te bewandelen tijdens een vakantie in Montafon? Start je wandeldag bijvoorbeeld in het hotel van TUI in het stadje St. Gallenkirch aan de voet van de Silvretta. Vanaf hier neem je de (ski)lift naar de Silvretta, waar honderden kilometers wandelroute op je liggen te wachten.

Adrenalinerijke kennismaking met Montafon

Naast de perfecte plek voor een wandelvakantie in Oostenrijk is het Montafondal ook een geschikte bestemming voor wie van spanning houdt, maar daarvoor liever geen bergen wil beklimmen. Zo kun je in het stadje Golm bijvoorbeeld abseilen over het Meer van Latschau. Terwijl je goed gezekerd over het water scheert, zie je het Montafondal en de machtige Zimba voor je opdoemen. Wat een adrenalinerijke kennismaking met Montafon! Zet je ontmoeting met de spannende omgeving voort in smokkelaarsdorp Gargellen, waar je op 1400 meter hoogte in de voetsporen van smokkelaars stapt. Het wandelpad Smugglerland leidt je langs allerlei nagebootste obstakels zodat je het ijzingwekkende smokkelen zelf kunt ervaren. Na zo'n actieve dag tijdens je vakantie in Montafon is het heerlijk om weer bij te komen in een 'gemütlich' restaurant met een bord Kaiserschmarrn.

Bekijk alle vakanties Montafon (7)