Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Oberösterreich

Dat de Oostenrijkse regio Oberösterreich grotendeels onontdekt is snappen wij niet. Vanwege de Dachsteingletsjer en het groenblauw gekleurde Hallstättermeer is de streek enorm fotogeniek. Actievelingen kijken hun ogen uit tijdens een vakantie Hallstättermeer. Bijvoorbeeld op de glazen Dachstein Sky Walk of in de magische ijsgrot op de gletsjer. Opwarmen doe je daarna in de sauna op het vakantiepark.

Op grote hoogte in Oberösterreich

Onontdekt, indrukwekkend en romantisch. Zomaar drie woorden die bij de Oostenrijkse regio Oberösterreich passen. Vanwege de hoge Alpentoppen, de gletsjers en de helderblauwe meren is het een ideale regio voor actievelingen. Bij TUI kun je tijdens de vakantie Oberösterreich verblijven in een luxe hotel in Gosau. Dit dorp is bijzonder vanwege de ligging bij de Dachsteingletsjer en de Vorderer Gosausee. Geniet van de steile rotsen die in het helderblauwe water weerspiegelen of stap de glazen Dachstein Sky Walk op. Last van hoogtevrees? Dan is een stuk apfelstrudel eten in het panoramarestaurant op de gletsjer spannend genoeg.

Magie in de Dachsteingletsjer

Ook in het dorpje Obertraun verblijf je aan de Dachsteingletsjer. Loop vanaf het vakantiepark naar de kabelbaan die je naar de top van de Dachstein brengt en bezoek de ijsgrot. Hier worden grillige rotsformatie, ijspegels en ondergrondse rivieren worden door een licht- en muziekshow in het ‘zonnetje’ gezet. Je kijkt je ogen uit. En ook de foto’s van de vakantie Oberösterreich zullen heel wat likes opleveren. Opwarmen doe je daarna aan het fotogenieke, groenblauw gekleurde Hallstättermeer voor de deur van het vakantiepark. Al zorgen het binnenzwembad en de sauna ook voor ontspanning.

Bekijk alle vakanties Oberösterreich (8)