Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Oberösterreich

Vakantie Oberösterreich

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Oberösterreich

In het noorden van Oostenrijk vindt u de deelstaat Oberösterreich. De deelstaat grenst aan zowel Duitsland als Tsjechië. In deze streek slingert de rivier de Donau zich langs wijngaarden en naaldbossen. Ook vindt u hier talrijke meren waardoor een vakantie naar Oberösterreich ook heel geschikt is voor watersporters. In het met veel gebouwen in barokstijl gezegende Linz kunt u heerlijk winkelen en gezellig uitgaan. 

Fucking, Linz

In Oberösterreich vindt u het inmiddels beroemde plaatsje Fucking. Dit plaatsje is niet beroemd vanwege de vele bezienswaardigheden die er zijn, maar vanwege de enigszins lachwekkende naam. U spreekt dit overigens uit als 'Foeking'. Kijkt u dus niet verbaasd op wanneer u vele toeristen foto's ziet maken bij de plaatsnaamborden van dit dorp. Ook kunt u souvenirs, zoals t-shirts, meenemen voor het thuisfront. Linz is de hoofdstad van Oberösterreich. Deze stad aan de Donau was in 2009 culturele hoofdstad van Europa. In deze stad kunt u heerlijk winkelen. Zo vindt u hier de 'Landstraße', die vanaf de barokke 'Hauptplatz' tot aan de Blumauerkruising loopt. Vergeet u niet om ook de zijstraatjes te bezoeken. Hier vindt u leuke speciaalzaken en boetieks. 

De natuur in

Er zijn natuurlijk leuke steden en dorpen in Oberösterreich, maar de natuur is misschien wel één van de grootste attracties van deze deelstaat. Zo kunt u de bergwand 'Bärenschützklamm' in Mixnitz bedwingen. Via 115 bruggen en 49 ladders kunt u de top bereiken terwijl u kunt genieten van de mooie watervalletjes en stroomversnellingen die u passeert. Op de top kunt u even uitrusten en wat drinken in de berghut. Als u toch bij de 'Bärenschützklamm' bent, kunt u ook de 'Lurgrotte' in Peggau bezoeken. U kunt een rondleiding krijgen in deze grotten en tevens het bijbehorende museum bezoeken. 

Op naar Oberösterreich

Bij TUI kunt u een vakantie naar Oberösterreich boeken op basis van uw eigen vervoer. U kunt kiezen uit enkele accommodaties. Zo kunt u terecht in een rustig gelegen familiehotel in Geboltskirchen. Dit is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars. U verblijft hier op basis van een all inclusive formule en u krijgt bovendien allerlei kortingen op leuke uitstapjes in de buurt. Het hotel beschikt bovendien over een sauna. Een andere mogelijkheid is meerdaagse fietstocht door de omgeving. U komt onder andere in Linz en u eindigt in Wenen. U vindt al onze vakantiemogelijkheden in Oberösterreich op TUI.nl. 

Bekijk alle vakanties Oberösterreich (4)