Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Esposende

Vakantie Esposende

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Costa Verde
  4. Esposende

Flaneren met uitzicht op kleurrijke vissersbootjes en surfers bekijken op het parelwitte Praia de Suave Mar is waar het om draait tijdens een vakantie Esposende. Deze stad in het noorden van Portugal ligt zowel aan de monding van de Cávado rivier als aan de Atlantische Oceaan. Naast het bewonderen van de surfers kun je ook de kerken bekijken die in Portugese stijl zijn gebouwd. Bijkomen doe je op een terras met een kopje bica.

Vakantie Esposende

Appartement Esposende

De badplaats Esposende is dé plek voor watersporters. Het ligt aan de Costa Verde, de meest noordelijk gelegen kuststrook van Portugal, en staat bekend als surfparadijs. De noordwestenwind waait hier dagelijks, dus (kite)surfers kunnen hun hart ophalen op het Praia de Suave Mar strand. De surfscholen bij dit brede ivoorgekleurd zandstrand leren u ook graag de fijne kneepjes van het vak, maar u kunt natuurlijk ook lekker ontspannen op een handdoek en uitkijken over de Atlantische Oceaan. Een appartement in Esposende is ook de ideale uitvalbasis voor een actieve wandeling aangezien deze vlakbij de Cávado rivier ligt. Het omringende natuurgebied laat zich kenmerken door zandduinen, groene heuvels, schaduwrijke pijnbomen en uitgestrekte bossen.

Surfkunsten op Praia de Suave Mar

In het Noord-Portugese Esposende vind je op elke hoek van de straat pittoreske plekjes. De stad ligt aan de monding van de Cávado rivier bij de Atlantische Oceaan. Vanwege de hoge golven en de noordwesterwind is Esposende erg geliefd bij surfers van over de hele wereld. Op het parelwitte Praia de Suave Mar kun je tijdens het luieren onder de zon de professionals hun kunsten zien vertonen. Al is zelf een poging wagen wel zo leuk. Natuurliefhebbers doen er goed aan om tijdens een vakantie Esposende het Parque Natural do Litoral Norte op te zoeken. Hier laten de glooiende duinen, bossen met pijnbomen en witte zandstranden zich goed lenen voor een wandeling.

Flaneren door pittoresk Esposende

In de avonduren is het centrum van Esposende het ontdekken meer dan waard. Sfeervolle pleinen die omringd worden door witte villa’s en kerken die gebouwd zijn in Portugese stijl vormen het stadsbeeld. Hier schiet je niet alleen schilderachtige vakantiekiekjes, maar kun je op een terrasje ook smullen van een kopje bica (te vergelijken met espresso). Zoek tijdens de vakantie Esposende ook eens de promenade langs de Cávado rivier op. Vissersbootjes varen af en aan, de palmbomen zorgen voor een echte vakantiesfeer en bij de visrestaurants proef je van de vangst van de dag. Het hotel van TUI ligt op loopafstand van de boulevard, dus na het flaneren kun je zo onder de wol kruipen.