Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Viana do Castelo

Vakantie Viana do Castelo

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Costa Verde
  4. Viana do Castelo

Aan de Portugese Costa Verde ligt het roemruchtige stadje Viana do Castelo. Op ‘Afife’, een van de fraaiste stranden van het land, kunt u tijdens een strandvakantie Viana do Castela heerlijk ontspannen. Ga ook zeker op ontdekking uit in het middeleeuwse centrum met het Praça da Repúblic als bruisend middelpunt. U doet letterlijk een stap terug in de tijd.

Vakantie Viana do Castelo

Appartement Viana do Castelo

Aan de ‘groene kust’ van Noord-Portugal, de Costa Verde, ligt de eeuwenoude stad Viana Do Castelo aan de rivier de Lima. De historie van deze stad kun je letterlijk proeven vanuit het appartement van TUI. Het authentieke gebouw, omgeven door eikenbomen en groene heuvels, werd al eeuwenlang voor uw komst door reizigers en pelgrims aangedaan. Om de rest van Viana Do Castelo te ontdekken, is het een klein stukje rijden. Onderweg passeert u de ‘eyecatcher’ van de stad: de Santa Luzia Basiliek. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacre Coeur van Parijs wegens de hoge ligging en het suiker witte uiterlijk. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere gegroepeerd rondom het Praça da República zoals het voormalig hospitaal Santa Casa da Misericórdia. Naast al die oude gebouwen, kun je in Viana do Castelo ook prima winkelen of Portugese delicatessen proeven bij een van de vele restaurantjes. Wanneer u een dagje tot rust wilt komen, kunt u dit doen aan de rand van het zwembad bij het appartement in Viana Do Castelo.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft het mooiste strand van het land?

Een vakantie Viana do Castelo aan de Portugese noordkust brengt u terug naar de Middeleeuwen. De historie van Viana do Castelo gaat terug naar de tijd waarin Portugal bezig was met het koloniseren van landen in de wijde omtrek. Vanuit Viana do Castelo trokken honderden boten vanaf de rivier de Lima om nieuwe landen te ontdekken. In de haven van Lima zijn nog enkele eeuwenoude bruggen te vinden die refereren naar die glorieuze tijd.

Vandaag de dag staat Viana do Costala ook z’n mannetje met een van de fraaiste zandstranden van Portugal. Vanuit het kleinschalige appartement van TUI, vlakbij het centrum gelegen, bent u binnen een paar tellen op het Afife-strand, een van de bekendste zandstranden van Viana do Castelo. Hier kunt u zeilen, duiken of lekker relaxen aan de Atlantische Oceaan.

Historisch genieten in Viana do Castelo

Als u het strand even beu bent, kunt u altijd het middeleeuwse centrum van Viana do Castelo gaan verkennen. Via de smalle straatjes loop je langs vele herenhuizen richting het hart van de stad, het Praça da Repúblic. Dit plein staat bol met historische bezienswaardigheden. Zo is de fontein ‘Chafariz’, in het hart van het plein, een klassiek eerbetoon aan de Renaissance. Daarnaast spreken ook het voormalige stadhuis van Viana do Castelo en het paleis van de Sá-familie tot de verbeelding.

Vanaf het hotel van TUI ben je ook in een klein half uurtje tijd bij de Santa Luzia Basiliek, gezeteld op de Santa Luzia berg. U wordt hier naartoe gebracht met een treintje. Deze 19e eeuwse koepelkerk heeft enkele fraaie plafondschilderingen en is immens van aard. Ook het uitzicht vanaf de berg over de stad Viana do Castelo en de Atlantische Oceaan is bijzonder.