Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Olhos d'Agua

Vakantie Olhos d'Agua

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Olhos d'Agua

Ontdek de zoetwaterbronnen die bij eb op het strand opwellen tijdens een vakantie naar Olhos d’Agua. Dit dorpje aan de zuidkust van Portugal heeft zijn naam te danken aan dit unieke natuurverschijnsel. Ook een plaatje zijn de kleurrijke zandsteenrotsen op het strand Praia da Falesia. Vanuit hier kun je ook de boot pakken naar Marina de Vilamoura waar je tijdens een 'seafari' de rotsformaties van de Algarve dichtbij kunt bekijken.

Appartement Olhos d'Agua

Op zoek naar een strandvakantie waarbij u niet alleen extra vitamine D opdoet, maar ook getuige bent van een bijzonder natuurverschijnsel? Kies dan voor een strandvakantie in Olhos d'Agua, waar u de bijzondere rotsformaties van de Algarve kunt bewonderen vanaf een van de gouden stranden. Zowel Praia dos Olhos de Água en Praia do Barranco das Belharucas liggen op loopafstand van het appartement in Olhos d’Agua. De letterlijke betekenis van de naam van dit voormalige vissersdorpje is 'Ogen van het water' en deze zijn ook te zien wanneer het water in de zoetwaterbronnen onder het strand vollopen bij eb. Dit natuurfenomeen is heel goed zichtbaar op het strand Olheiros de Água Doce. Wie dorst heeft gekregen, kan deze hier gelijk lessen, want deze bronnen voorzagen Olhos d’Agua vroeger van drinkwater. Na een dag onder de Portugese zon kunt u de verkoeling opzoeken in het 4 sterren appartement van TUI. Even opfrissen en dan gelijk aanschuiven voor het diner: lekker makkelijk zo’n All Inclusive appartement!

Olhos d'Agua: ogen van water

Het Zuid-Portugese kustplaatsje Olhos d’Agua ligt in de streek Algarve, aan de Atlantische Oceaan. Het voormalig vissersdorpje ligt nabij Albufeira en is uitgegroeid tot een levendige badplaats met een knus centrum. Hier wisselen sfeervolle terrassen, restaurants en tal van souvenirwinkels elkaar af. Naast de levendigheid heerst er een rustige sfeer, zodat ook rustzoekers tijdens een vakantie in Olhos d’Agua aan hun trekken komen. Olhos d’Agua betekent letterlijk 'ogen van water', een naam dat is ontstaan vanwege de zoetwaterbronnen die bij eb op het strand opwellen. De bollende plekken die tevoorschijn komen zijn de 'ogen in de zee'.

Strandvakantie in Olhos d'Agua

Naast dit natuurlijke verschijnsel heeft een vakantie in Olhos d'Agua nog meer te bieden. Het grote strand genaamd Praia da Falesia staat bijvoorbeeld bekend om zijn geeloranje kleurige zandsteenrotsen met grillige begroeiing. Strijk neer op een badlaken en aanschouw het natuurlijke wonder en geweld, terwijl de Zuid-Portugese zon zich van zijn beste kant laat zien. Wie de voorkeur geeft voor een wat rustiger strand tijdens een vakantie aan de Algarve, kan terecht in de verscholen baai van Olhos de Agua Beach. Dit strand is vanwege het speelparadijs zeer geschikt voor een familievakantie met jonge kinderen.

Bootsafari in Portugal

Tijdens een vakantie in Olhos d’Agua is er in de omgeving ook genoeg te doen. In het naastgelegen dorpje Marina de Vilamoura kun je kiezen voor een 'seafari'. Vanaf een boot zie je de prachtige grotten en rotsformaties van wel heel dichtbij. Tussendoor is er mogelijkheid om een duik in het helderblauwe water te nemen. Kijk tijdens deze bijzondere bootexcursie ook goed om je heen, want in dit gebied worden geregeld dolfijnen gespot.

Bekijk alle vakanties Olhos d'Agua (3)