Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Caloura

Laat je betoveren door de natuurrijke schoonheid van het Portugese eiland São Miguel tijdens een vakantie Caloura. Geniet van de adembenemend mooie vergezichten en van de gastvrijheid van de lokale bevolking. De hoge rotsen aan de kust en het heuvelachtige landschap met talloze exotische bloemen en planten zullen zeker indruk maken!

Portugese pracht in Caloura

Het schilderachtige plaatsje Caloura bevindt zich aan de zuidkust van het Portugese eiland São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Dit eiland is the place to be voor een ontspannen zonvakantie met heel veel natuurschoon. Ontdek het adembenemend mooie heuvelachtige landschap tijdens een wandeling door Salto do Cabrito en bewonder de rustieke kabbelende beekjes en de vele vijgenbomen. Ook bij het hotel van TUI is het uitzicht om over naar huis te schrijven. Aan de voorzijde kijk je uit op de Atlantische Oceaan en aan weerszijden van het hotel staan talloze exotische planten en kleurrijke bloemen. Prachtig!

Ruige rotsen langs de kust

Zin in een verkoelende duik tijdens een vakantie Caloura? Natuurlijk kun je terecht bij het zwembad van het hotel, maar ook het door rotsen omgeven strand is een aanrader. Neem ook zeker even een kijkje bij de haven van Caloura. Hier wordt door de lokale vissers vooral naar Bonito gevist, een veel voorkomende vissoort die in veel restaurantjes op de menukaart terug te vinden is.

Wil je nog meer onvergetelijk indrukken opdoen? Denk dan een aan een excursie Whale watching. De Azoren vormen namelijk een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Vooral tussen de maanden mei en oktober zul je deze indrukwekkende zoogdieren sneller op camera vast kunnen leggen.

Bekijk alle vakanties Caloura (1)