Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Vila Franca do Campo

Olá! Vila Franca do Campo begroet je met een lach. Welkom op het Portugese eiland São Miguel, onderdeel van de eilandengroep de Azoren. Geniet tijdens je zonvakantie van een rustig dagje op het strand Praia da Vinha d’Areia, loop door het lavazand en zwem in de Atlantische Oceaan. Bezoek met een boot de krater van het eiland dat op een natuurlijk zwembad lijkt. Ga de volgende dag op avontuur over ‘het groene eiland’ met de vele regenwouden en kleurrijke hortensia’s.

Vakantie Vila Franca do Campo
Bekijk alle vakanties Vila Franca do Campo (2)

Ilhéu Vila Franca: zwemmen in een vulkaan

'Bem Vindo!' Welkom in Vila Franca do Campo, aan de zuidkust van het eiland São Miguel, onderdeel van de Portugese eilandengroep de Azoren. São Miguel staat bekend als 'het groene eiland'. Hier ontdek indrukwekkende regenwouden met manshoge varens. Maar wat je vakantie in Vila Franca do Campo pas écht bijzonder maakt is het gelijknamige eilandje voor de kust. Dit is een met zeewater volgelopen, gedoofde vulkaan. Vergeet je snorkelset en waterschoenen niet, want zwemmend in de krater ontdek je de indrukwekkende onderwaterwereld met honderden vissen. Bijkomend voordeel: voor maar een paar Euro neem je vanuit de haven van Vila Franca do Campo ieder uur de boot. Vind je de krater te spannend? Gooi dan je handdoek uit op het lavastrand Praia Vinha d'Areia.

Ontdek São Miguel met de auto

Met een huurauto sta je in een klein half uurtje in Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel. Struin hier over de ‘Avenida Dom Henrique’, de havenboulevard van de stad. Hier komt de lokale bevolking bijeen en heb je een prachtig uitzicht over het havenhoofd en de vulkaan ‘Do Fogo’. Op de terugweg kijk je vanuit de auto uit over kleurrijke hortensia’s en de groene natuur terwijl je stopt bij het hoogste punt van Vila Franca do Campo. Loop omhoog naar het kerkje ‘Nossa Senhora da Paz’ en geniet van een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan en de stad zelf.

Bekijk alle vakanties Vila Franca do Campo (2)