Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Somone

Klinkt zonnen op een paradijselijke plek ná een safari in Afrika je als muziek in de oren? Dan zit je goed tijdens een vakantie Somone. Deze Senegalese badplaats ligt aan de Atlantische Oceaan en dankt zijn uiterlijk aan het parelwitte zandstrand en de schaduwrijke palmbomen. Met een kokosnoot in je hand en je tenen in het warme zand is het plaatje compleet. Wilde dieren spotten doe je in het nabijgelegen Reserve de Bandia.

Vakantie Somone
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Somone (2)

Zonnen in tropisch Somone

Zeg je Afrika dan zeg je safari. Tijdens een vakantie Somone kun je het spotten van wilde dieren combineren met een strandvakantie. Somone ligt namelijk aan de Atlantische Oceaan en heeft één van de mooiste stranden van heel Senegal. Op het parelwitte zandstrand is het dan ook goed toeven met je tenen in het warme zand. De wuivende palmbomen zorgen voor een beetje schaduw en het diepblauwe zeewater laat zich goed lenen voor een verfrissende duik. Met een kokosnoot in je hand is het plaatje natuurlijk helemaal compleet. En vergeet de rieten rondavels niet bij het hotel van TUI. Zo beleef je de Afrikaanse charme pas echt goed.

Op safari in Senegal

De vakantie Somone is natuurlijk niet compleet zonder een safari. Je bent niet voor niks in Afrika. Vanuit het luxe hotel van TUI sta je zo bij de Somone Lagune waar pelikanen en flamingo’s leven. Deze kleurrijke watervogels kun je bewonderen tijdens een boottocht. Iets verderop, op een half uur rijden van Somone, is het Reserve de Bandia ‘the place to be’ om wilde dieren tegen te komen. Ontdek het park met een open jeep en zie giraffen, zebra’s en buffels grazen. Bijkomen van de safari doe je bij het restaurant in het park. Omdat het restaurant aan het water is gebouwd kun je zomaar krokodillen zien zwemmen terwijl je smult van het nationale gerecht Thiébou-dienne.

Bekijk alle vakanties Somone (2)