NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Skanes

Beleef uw eigen Arabisch sprookje tijdens een vakantie in Skanes. Deze badplaats behoort tot de stad Monastir aan de Tunesische Golf van Hammamet. Het Plage la Falaise ligt pal voor de deur van uw luxe resort in Skanes dus u kunt de hele dag aan uw kleurtje werken. Boek ook eens een excursie naar de stad Sousse met zijn medina. Vanaf de Kasba minaret geniet u van een romantisch uitzicht over Sousse en de Middellandse Zee.

Vakantie Skanes
  • Een sprookjesachtige strandvakantie
  • Wuivende palmen op Plage la Falaise
  • Een levendige boulevard
  • De charme van havenstad Monastir
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Skanes (2)

Een strandvakantie aan de Golf van Hammamet

Tijdens een strandvakantie aan de Tunesische Golf van Hammamet stapt u het decor van een Arabisch sprookje binnen. Uw luxe resort in Skanes ligt aan het Sqanes zandstrand dat overloopt in het Plage la Falaise. Met twee stranden aan de Middellandse Zee is er genoeg ruimte om in alle rust te ontspannen. Op de achtergrond spelen lokale muzikanten op hun 'oed' op de Route de la Falaise boulevard terwijl u een duik neemt in het helderblauwe water. De wuivende palmbomen die aan het strand staan maken het plaatje helemaal compleet.

Na zo'n stranddag kunt u over de boulevard in de richting van uw hotel in Skanes wandelen. De vele terrasjes op deze boulevard lenen zich goed om kennis te maken met de lokale keuken. Proef van de Tunesische 'tajine' of kies voor de lokale 'couscous' in bladerdeeg. Tijdens een vakantie in Skanes kunt u ook kiezen voor een All Inclusive verblijf. In dat geval staat het diner klaar in het hotel.

Arabische cultuur opdoen in Sousse

Uw strandvakantie in Skanes kunt u prima afwisselen met wat culturele activiteiten in Tunesië. Skanes is namelijk een wijk van de oude havenstad Monastir. Hier vindt u het beroemde Bourghiba Mausoleum. Dit gebouw heeft niet alleen een prachtige gouden koepel, maar ook de minaret en de twee groene koepels maken dit gebouw een echte bezienswaardigheid.

Maar u kunt natuurlijk ook een culturele excursie boeken naar de stad Sousse, op zo'n 30 minuten rijden van Skanes. Vooral de met goudgele muren omringde 'medina' is de trekpleister in Sousse. In dit oude Arabische stadscentrum vindt u niet alleen de ronde torens van de Grote Moskee, maar ook het Ribat. Struin door de gangen van dit fort dat uit de 8ste eeuw dateert en maak kennis met de Arabische cultuur. Voordat de luxe van uw resort in Skanes wacht, is een bezoek aan de Kasbah in Sousse nog een aanrader. Deze citadel bevindt zich op een heuveltop en bezit een oude vuurtoren. Vanaf de 30 meter hoge 'Tour Khalef' kunt u genieten van een geweldig uitzicht over de 'medina' en over een magische zonsondergang boven de Middellandse Zee.

Bekijk alle vakanties Skanes (2)