Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Sousse

Een luxe zonvakantie in oosterse sferen? Een vakantie naar Sousse is een goed idee! Deze badplaats ligt aan de zonnige oostkust van Tunesië en biedt de ideale combinatie van strand en cultuur. In de medina staat de Grote Moskee en in het labyrint van de kronkelende steegjes slenter je uren rond. Veel ambachten hebben hier een eigen souk. Ook bijzonder zijn de unieke mozaïeken in het archeologisch museum zijn het bekijken waard.

Vakantie Sousse
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Sousse (6)

Shoppen in de souks van Sousse

Op vakantie in Sousse waan je je in oosterse sferen. Deze mystieke badplaats in Tunesië aan de Middellandse Zee heeft twee gezichten. Het ene moment sta je in je luxe hotel, het volgende moment loop je door de medina, waar je op kleurrijke souks je onderhandelingstechnieken probeert om die prachtige souvenirs zo voordelig mogelijk mee te nemen. Voor een korte pauze strijk je neer op een terrasje voor een glaasje muntthee en een heerlijk gebakje gedrenkt in honing. Klaar om een bezoek te brengen naar de Grote Moskee van Sousse! Dit indrukwekkende gebouw ligt middenin de oude stad en in tegenstelling tot de drukte van de medina vind je in de moskee heerlijke rust. Houd er rekening mee dat je een djellaba moet dragen als je over de binnenplaats wilt lopen.

Relaxen op Bou Jafaar Beach

Een bezienswaardigheid die je niet wil en kunt missen tijdens je vakantie in Sousse is het archeologisch museum, ofwel het Kasbah Sousse Museum. Dit gebouw staat bekend om haar fraaie collectie mozaïeken en een schat aan attributen en voorwerpen uit de Romeinse en vroegchristelijke tijd. Even bijkomen doe je op Bou Jafaar Beach, vlak bij een van de centraal gelegen hotels van TUI gelegen. Geniet op het zandstrand van de stralende zon op je huid en kijk uit op de helderblauwe Middellandse Zee. De palmbomen en bloeiende agaves maken het plaatje compleet!

Bekijk alle vakanties Sousse (6)