Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Saasdal

De hoogste bergen van Zwitserland ontdekken? Tijdens je vakantie in het Saasdal zal dat zeker lukken. Rondom dit bergdal in het zuidelijke kanton Wallis bevinden zich maar liefst 18 bergtoppen van meer dan 4000 meter hoog. Ideaal decor om te fietsen, wandelen of mountainbiken. Na afloop geniet je van de typisch Zwitserse gastvrijheid in je hotel of appartement in het Saasdal.

Populaire bestemmingen

Zomervakantie in het Saasdal

Rust, zonnig en een spectaculair berglandschap. Dat is een vakantie in het Saasdal in een notendop. Dit bergdal in het Zwitserse kanton Wallis is een uitstekende bestemming voor zowel avonturiers als rustzoekers die echte bergen en gletsjers willen zien. En dankzij de zuidelijke ligging dicht tegen de Italiaanse grens kent het dal het hele jaar door een zeer mild klimaat. Na circa 10 uur rijden vanaf Utrecht begeef je je midden tussen de machtige vierduizenders van Zwitserland.

Het Saasdal bestaat uit vier dorpen: Saas Balen (1.400 meter), Saas Grund (1.569 meter), Saas Almagell (1.670 meter) en het hoogstgelegen Saas Fee op circa 1800 meter. TUI biedt hier een gevarieerd aanbod accommodaties aan. Van een gezellige bungalow op het vakantiepark in Saas Balen tot een comfortabel appartement in Saas Almagell. Waar je ook verblijft tijdens een vakantie in het Saasdal, overal geniet je van de typisch Zwitserse gastvrijheid!

Actieve vakantie in het Saasdal

Tijdens een vakantie in het Saasdal kun je makkelijk uren wandelen door de bergen zonder iemand tegen te komen. Heerlijk toch? Kies uit een van de 350 wandel- en themaroutes en maak een indrukwekkende bergwandeling. Aan het eind van het Saasdal vind je de Mattmarksee. Rondom dit stuwmeer kun je ook heerlijk wandelen. Of wat dacht je van een ontmoeting met de tamme bergmarmotten bij bergstation Spielboden. Een ander sportief gezinsuitje tijdens je gezinsvakantie in het Saasdal is het avonturenbos in Saas-Fee. Hier kun je klimmen in de boomtoppen via lianen, touwen en hangbruggen. Het Saasdal beschikt niet voor niets over het Zwitserse keurmerk 'Gezinnen welkom'. Een vakantie in het Saasdal is ook voor mountainbikers een ware must. Het Saasdal beschikt over 70 kilometer aan mountainbiketrails. En de echte liefhebber kan kiezen voor een steile afdaling van 3,5 kilometer met een ‘trotti’, een speciale bergstep met dikke banden. Kortom: tijdens een zomervakantie in het Saasdal is genoeg te beleven!

Bekijk alle vakanties Saasdal (6)