Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Saas Grund

In het Zwitserse dorpje Saas Grund ontdek je tijdens een actieve vakantie indrukwekkende landschappen. Het dorpje in het Saasdal staat bekend om de zeldzame bloemen, zoals de Edelweiss, die er bloeien. Tijdens een wandeling over de ‘Bloemenpromenade’ kom je ze tegen. Bezoek tijdens de vakantie Saas Grund ook de Feegletsjer die in het donker feeëriek verlicht wordt. Bijkomen doe je in het hotel van TUI met een warme kaasfondue.

Een geurige wandeling over de ‘Bloemenpromenade’

Tijdens een vakantie Saas Grund draait het allemaal om geurige en kleurrijke landschappen. Dit Zwitserse dorpje ligt centraal in het Saasdal te midden van alpendennen en bloemenweiden. De grillige bergen en heldere beekjes maken het decor compleet. Bij TUI verblijf je tijdens een actieve vakantie Saas Grund in een hotel in chaletstijl. Trek na het ontbijt met verse kaiserbroodjes de wandelschoenen aan en verken de ´Bloemenpromenade´. Deze wandelroute voert je langs zeldzame bloemen als de Edelweiss en de Berggentiaan die rondom Saas Grund bloeien. Bijkomen doe je bij Berghütte Hohsaas waar het uitzicht op het berglandschap onvergetelijk is.

Het feeëriek decor van de Feegletsjer

Over het berglandschap gesproken: tijdens een vakantie Saas Grund kun je een van de bergen van binnen bewonderen. Zet koers naar het buurdorp Saas Fee waar de ondergrondse kabelbaan ‘Metro Alpin’ je naar de Feegletsjer brengt. In dit grootste ijspaviljoen ter wereld zijn heuse ijssculpturen te vinden die door kunstenaars zijn gemaakt. Omdat de ijsgrot verlicht wordt is het decor een tikje mysterieus, maar vooral feeëriek. Opwarmen doe je met een glaasje schnaps. Maak vervolgens een ritje in de Feeblitz rodelbaan voordat je in het hotel van TUI aan kunt schuiven bij het diner en van kaasfondue of raclette smult.

Bekijk alle vakanties Saas Grund (5)