NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Haute Savoie

Inclusief 6-daagse skipas

In het zuidoosten van Frankrijk zorgt een wintersport Haute Savoie voor sneeuwpret in de Franse Alpen. De regio ligt aan de voet van de imposante Mont Blanc en niet ver van de grens met zowel Italië als Zwitserland. De 10 skigebieden hebben gezamenlijk honderden kilometers aan pistes en langlaufloipes. Al kun je de besneeuwde bossen ook verkennen tijdens een hondensledetocht. Romantiek verzekerd in de Haute Savoie.

Sneeuwpret in de Haute Savoie

Smullen van de Italiaanse keuken, uitkijken op de imposante Mont Blanc en genieten van de Zwitserse flair. Je doet het allemaal tijdens een wintersport Haute Savoie. Deze regio ligt in het zuidoosten van Frankrijk, maar tegen de grens met Italië en Zwitserland aan. De 4.800 meter hoge Mont Blanc vormt het middelpunt. Daaromheen liggen pittoreske dorpjes met houten chalets en 10! verschillende skigebieden. Vooral skigebied Les Portes du Soleil en skigebied Le Grand Massif zijn populair. In beide gebieden heb je keus uit meer dan 200 kilometer aan pistes en loipes. En dan hebben we de mogelijkheid tot het maken van sledehondentochten en winterwandelingen nog niet eens genoemd. In de Haute Savoie draait het in de winter dan ook vooral om afwisseling.

Skiën bij het mooiste skidorp van de Franse Alpen

Wist je dat het mooiste skidorp van de Franse Alpen in de Haute Savoie staat? Samoëns wordt geroemd om zijn kalkstenen huizen en kabbelende beekjes. De witte besneeuwde bergwereld maakt het romantische decor compleet. Samoëns ligt overigens bij skigebied Le Grand Massif. Wil je na het skiën tijdens de wintersport Haute Savoie de apres-ski induiken? Kies dan voor het mondaine Morzine of het gezellige Châtel die beide bij skigebied Les Portes du Soleil liggen. Al kun je de avond natuurlijk ook doorbrengen in het luxe hotel of appartement van TUI en ontspannen in de spa.

Bekijk alle Wintersport vakanties Haute Savoie (25)