Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Passo del Tonale

Inclusief 6-daagse skipas

Skiën in de Zonnevallei? Dat ligt misschien niet zo voor de hand. Laat je daarom verrassen door het sneeuwzekere skigebied Pontedilegno-Tonale tijdens een wintersport in Passo del Tonale. Dit hooggelegen bergdorp ligt in de Val di Sole vallei in Noord-Italië. Schitterende skipistes ontdek je er vlakbij op de Presena gletsjer. Ook schitterend is het uitzicht over de Dolomieten. Daar geniet je extra van tijdens een Zuid-Tiroolse 'marende'!

Sneeuwzeker Passo del Tonale

Voor een wintersport met volop sneeuwzekerheid ben je in de Italiaanse Dolomieten op de juiste plek. En als je naast sneeuw ook van zon houdt is een wintersport in Passo del Tonale perfect! Het dorp Passo del Tonale ligt namelijk midden in de Val di Sole vallei, bovenop een bergpas. Vanuit het hotel van TUI in het centrum kijk je uit op de Presena, Adamello en de Cima Cadì. Het bergdorp is aangesloten op het skigebied van Pontedilegno-Tonale, goed voor 100 kilometer aan skipistes. Wie in Noord-Italië voor het eerst op de latten staat kan uiteraard terecht bij een van de skischolen. Ben je na de eerste les nog niet zo zeker van je skiskills? Dan zijn de afdalingen van de 2606 meter hoge Cima Cadì prima te doen. Onderaan de helling tref je blauwe pistes, iets hoger zowel rode als zwarte. Dankzij de inbegrepen 6-daagse skipas kun je ze allemaal op je gemak uitproberen.

Gletsjerskiën op de Presena

De belangrijkste reden voor de sneeuwzekerheid van het skigebied van Passo del Tonale is de Presena gletsjer. Hij zorgt ervoor dat je hier van het najaar tot ver in het voorjaar zorgeloos van een wintersportvakantie kunt genieten. Vooral ervaren skiërs ontdekken op de gletsjer pittige pistes. Een daarvan is de zwarte Passo Paradiso afdaling, gelegen op een bergpas. Wissel je dit soort spannende afdalingen graag af met langere tochten? Ski dan eens vanaf Passo del Tonale naar het nabijgelegen dorp Ponte di Legno. De route van 11 kilometer voert je langs een sprookjesachtig winterlandschap met bevroren bergmeren en grillige bergtoppen. Een adembenemend gezicht! Van al die winterwonderen krijg je wel trek. Gelukkig bieden de gezellige skihutten uitkomst. Vooral de 'marende', het Zuid-Tiroolse vieruurtje met onder andere zelfgemaakte boerenspek en een Val di Sole wijn is een aanrader.

Bekijk alle Wintersport vakanties Passo del Tonale (4)