Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Wintersport Maria Alm

Inclusief 6-daagse skipas

Een wintersport in Maria Alm is dé plek voor wie wil skiën in alle rust, maar wel met veel mogelijkheden. Met 120 kilometer aan piste in het skigebied Hochkönigs Winterreich in het Salzburgerland is er voldoende uitdaging te vinden. Maar echt bijzonder is het om hier de Königstour te skiën, een van de langste van de Alpen. En lekker dineren kan in één van de 35 sfeervolle restaurants in het centrum van Maria alm.

Königstouren in Maria Alm

Aan de voet van de berg de Hochkönig op 2.941 meter hoogte, ligt het karakteristieke dorpje Maria Alm. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op het grote bergmassief van de Steinernen Meer (stenen zee). Daarnaast ligt Maria Alm op een hoogte van ruim 800 meter, in een kort en doodlopend dal waardoor het er lekker rustig is. Maria Alm behoort tot de Ski amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk en ligt in het skigebied Hochkönigs Winterreich met 120 kilometer aan pistes. Het heeft met 52 kilometer blauwe, 41 kilometer rode en 19 kilometer zwarte pistes voldoende uitdaging voor allerlei soorten skiërs. Het hoogtepunt van Maria Alm is wel de Königstour. Met een lengte van 32 kilometer en 6700 meter hoogteverschil is de route één van de langste skitouren van de Alpen.

Een wintersport voor iedereen

Een wintersport in Maria Alm is er voor iedereen, want ook langlaufers zitten hier goed met wel 30 kilometer aan loipes, de meeste van het Salzburgerland. En wanneer je echt niet genoeg van het langlaufen kunt krijgen dan kun je ‘s avonds op de speciaal verlichte Gasteglloipe gewoon verder gaan tijdens een wintersport in Maria Alm.
En ben je op wintersport met kinderen? Maria Alm is namelijk ideaal voor kinderen. In het kindvriendelijke 4 sterren hotel van TUI komen kids op de eerste plaats. Met extra grote familiekamers en een goed kinderbuffet is het heerlijk thuiskomen na een dag op de piste.

Genoeg te doen naast het skiën

Maria Alm heeft een rustig karakter en uitbundige feestende wintersporters zul je hier dus niet snel zien. Maar dat betekent niet dat er niets te doen valt naast het skiën. Je kunt de rodelbaan proberen of baantjes trekken in het zwembad met sauna, fitnessruimte en zonnehemels in het centrum van het dorp.
En na zo een inspannende dag kun je smullen van de traditionele Oostenrijkse keuken in bijvoorbeeld ‘Waldhaus Maria Alm’. Vanuit het centraal gelegen hotel van TUI ben je er zo. En wil je toch iets anders proberen? Dankzij de 35 sfeervolle restaurants waar je uitgebreid kunt dineren is er keus te over tijdens een wintersport in Maria Alm.

Bekijk alle Wintersport vakanties Maria Alm (1)