Saalbach

Wintersport Saalbach

Inclusief 6-daagse skipas
  1. Wintersport
  2. Oostenrijk
  3. Salzburgerland
  4. Skigebied Skicircus
  5. Saalbach

Ga je op wintersport naar Saalbach, dan kom je terecht in het enorme ‘skicircus’ Saalbach-Hinterglemm in de Oostenrijker Alpen. Maar liefst 270 kilometer aan pistes wachten op je komst in het Salzburgerland. Wissel het skiën en snowboarden tijdens een familievakantie eens af met een fakkeltocht of sneeuwschoenwandeling om alle kanten van dit gebied te leren kennen. Of ga op in het feestgedruis van de levendige après-ski in Saalbach.

Mijn ideale slaapplek is Hotel(6) Direct aan de piste(2)

Skicircus Saalbach-Hinterglemm

Het skicircus Saalbach-Hinterglemm in het Salzburgerland vormt een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Ga je op wintersport naar Saalbach, dan kom je terecht in een enorm wintersportgebied met 270 kilometer aaneengesloten pistes in de Oostenrijkse Alpen, variërend van blauw tot zwart. Behalve Saalbach en Hinterglemm zijn ook de dorpjes Leogang en Fieberbrunn aangesloten bij dit gebied. Voor skiërs en snowboarders van elk niveau zijn er uitdagende pistes te vinden. Wat dacht je van de steile afdaling aan de noordkant van de 2020 meter hoge Schattberg Ost, of het snelle WK-traject van de 1984 meter hoge Zwölfer? Ook een familievakantie is hier prima door te brengen met de meerdere oefenweiden en vele gezinsvriendelijke pistes op de Spieleckkogel, Bernkogel, Reiterkogel en Kohlmaiskopf.

Van rodelen tot fakkeltocht

Wissel je het skiën en boarden graag af met andere activiteiten? In het Skigebied is nog veel meer te beleven. Wat dacht je van een razendsnelle afdaling van een de vijf verlichte rodelbanen, een stevige sneeuwschoenwandeling of een spannende tocht met een arrenslee? Ook erg leuk is een nachtelijke fakkelwandeltocht. Zo beleeft je de sprookjesachtige kant van de Oostenrijkse Alpen tijdens een wintersport in Saalbach.

De gezellige après-ski in Saalbach

Na al die activiteiten is het tijd om bij te komen. Saalbach is een mondain skidorp met vele bars en restaurants waar je je te goed kunt doen aan allerlei lokale lekkernijen zoals ‘Kaiserschmarrn’, een gekaramelliseerde pannenkoek met pruimencompôte. Of proef de ‘Kaspressknödelsuppe', een soep met daarin knoedels van kaas en brood. Liever iets sterkers om weer op te warmen? In een van de bruisende après-ski bars van Saalbach, zoals Alibi Bar of Hintergagalm ben je zeker aan het juiste adres. Het luxe 4 sterren hotel van TUI is vlakbij, dus ga tijdens een wintersport gerust op in het feestgedruis!

Bekijk alle Wintersport vakanties Saalbach (6)