Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Wintersport Westendorf

Inclusief 6-daagse skipas

Skiërs die echt de hele dag op de latten willen staan zitten goed tijdens een wintersport Westendorf. Dat komt omdat dit Oostenrijkse dorp grenst aan zowel het skigebied Kitzbühel-Kirchberg als aan het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, de Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. De keuze aan pistes is dan ook enorm. Gelukkig kun aan het eind van de dag onder genot van een kaasfondue bijkomen in het appartement.

Wintersport Westendorf
  • Inclusief 6-daagse skipas
Bekijk alle Wintersport vakanties Westendorf (2)
TIP!
Jessica  Koorman Product Manager 'Overland'
Jessica Koorman
Product Manager 'Overland'

"De oefenpiste in Westendorf ligt op een paar stappen van het centrum, ofwel achter de kerk. Erg handig voor gezinnen met kinderen die nog les krijgen. Overzichtelijk! Na een paar dagen kan je kind zelf met de stoeltjeslift naar boven, om zelfstandig naar beneden te skiën. En voor de gevorderden, al skiënd steekt je heel makkelijk over van de oefenpiste naar de Alpenrosebahn, dé lift die je middenin het skigebied van Westendorf brengt."

De twee skigebieden van Westendorf

Twee grote skigebieden voor de prijs van één is wat je krijgt tijdens een wintersport Westendorf. Het gezellige dorp in Tirol grenst namelijk niet alleen aan het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, maar ook aan skigebied Kitzbühel-Kirchberg. Je begrijpt vast dat de keuze uit pistes eindeloos is. Gelukkig kun je aan het eind van de dag bijkomen in het appartement van TUI. Dankzij de boodschappenservice worden de ingrediënten voor het diner voor de deur bezorgd en kun je na het skiën meteen aan de kaasfondue.

Afwisselende pistes

Wist je dat de skischolen in Westendorf hoog staan aangeschreven? Beginners en kinderen krijgen hier les van Nederlandstalige leraren en dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Wie het skiën al onder de knie heeft kan de stoeltjeslift instappen en de 134 kilometer aan pistes van Skiwelt Wilder Kaiser Brixental onveilig maken. Gevorderde skiërs opgelet: jullie raden we tijdens de wintersport Westendorf de skibus aan die naar de Alpenrosenbahn rijdt, want deze gondel stijgt in twee fasen tot grote hoogtes én naar de zwarte, uitdagende pistes van het skigebied.

Vertier voor jong en oud

In de avonduren is het centrum van Westendorf ‘the place to be’. De hippe discotheken en cafés zijn tot diep in de nacht open en de schnaps vinden hier gretig aftrek. Ook voor een bruisende après-ski zit je dus goed tijdens een wintersport Westendorf. Gelukkig zijn er ook rustige barretjes te vinden waar je onder genot van een glas wijn en een portie kaiserschmarrn de avond door kunt brengen. En dan is er ook nog het 3-kamerappartement van TUI waar je met het hele gezin spelletjes kunt spelen en films kunt kijken.

Bekijk alle Wintersport vakanties Westendorf (2)