NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Meiringen

Inclusief 6-daagse skipas

Meiringen zou je kunnen kennen van de 'meringue' of het Sherlock Holmes museum. Maar wist je dat dit dorp in Zwitserland ook bekend staat om zijn moderne skigebied? De vrij vlakke en brede pistes zijn tijdens een wintersport in Meiringen goed begaanbaar door het grote netwerk van snelle gondels en stoeltjesliften. En daarnaast ligt het hotel in Meiringen vlak bij de skilift, net als het kinderland met oefenweide.

Wintersport Meiringen

Op wintersport naar Meiringen

Meiringen is een gemoedelijk wintersportdorp in het Zwitserse Berner Oberland, gelegen op circa een dag rijden vanaf Nederland. Te midden van de hoge bergen van de Alpenregion vind je hier een gemoderniseerd skigebied Meiringe-Hasliberg met circa 60 kilometer aan pistes. Je kunt ze direct betreden, want een wintersport naar Meiringen boek je bij TUI inclusief 6-daagse skipas. Het enige wat je nog hoeft te doen is de skilift naast het hotel in Meiringen te pakken. Deze lift geeft je zo toegang tot de vrij vlakke en brede pistes, die door middel van 16 moderne gondels en stoeltjesliften met elkaar verbonden zijn. Doordat het merendeel van de pistes rood en blauw zijn, is het skigebied voornamelijk geschikt voor beginnende skiërs. Ook kinderen halen hun hart op tijdens een familiewintersport in Meiringen. Bij de gondelbaan Bidmi ligt namelijk een kinderland met oefenweide.

Méér dan skiën in Meiringen

Tijdens een wintersport in Meiringen zijn er ook nog andere vormen van vermaak buiten de piste. Er is bijvoorbeeld een rodelbaan, een openbaar zwembad en het panoramarestaurant 'Alpen Tower'. Bijzonder aan dit restaurant is dat je een prachtig uitzicht hebt over de wit besneeuwde Alpen, terwijl je geniet van gastronomische lekkernijen. Probeer bijvoorbeeld eens de 'meringue'. Deze zoete lekkernij van gedroogd schuim met stijfgeklopt eiwit en suiker komt oorspronkelijk uit Meiringen. Toch staat Meiringen ook nog bekend om iets anders. Het wintersportdorp staat namelijk volledig in het teken van de Britse detective Sherlock Holmes. Volgens de overlevering zou hij hier om het leven zijn gekomen na een gevecht met zijn aartsvijand. Daarom vind je vlak bij het hotel in Meiringen een standbeeld en museum over deze detective.