TUI FLY TICKET SALE
Vliegtickets  Mombasa

Vliegtickets Mombasa

Alternatieve bestemmingen

Mombasa is momenteel niet beschikbaar als vliegbestemming bij TUI.

Bekijk alle bestemmingen van TUI

Vliegen naar historisch Mombasa

Boek je vliegtickets naar Mombasa, dan staat je een verrassende vakantie te wachten aan de oostkust van Kenia. Deze grote havenstad bruist en heeft een historie waar je u tegen zegt. In vroegere tijden waren onder meer de Portugezen, de Arabieren en de Britten heer en meester over Mombasa. De sporen daarvan zie je terug in het centrum. Hier bepalen 16e- en 17e-eeuwse huizen in Arabische stijl het straatbeeld. Bezoek tijdens je vakantie in Mombasa ook Fort Jesus. In 1593 werd dit fort aan zee gebouwd door de Portugezen. Tegenwoordig kun je er opgegraven voorwerpen uit de Oudheid bewonderen.

Strandvakantie in Mombasa

Na al dat rondwandelen door Mombasa toe aan wat rust? Kies dan voor een hotel van TUI aan een van de zandstranden, zoals Nyali Beach. Vanuit je hotelkamer schittert het witte zand en het blauw van de Indische Oceaan je tegemoet. Gelukkig hoef je maar een paar stappen te zetten en je ploft al neer op een ligbed onder de palmbomen. En wist je dat je voor de kust van Mombasa ook prima kunt snorkelen? In het bij Mombasa gelegen reservaat Marine Park vind je namelijk prachtige koraalriffen vol tropische vissen. Hier spot je onder andere gestreepte koraalduivels en papegaaivissen.

Safari vanuit Mombasa

Wil je de Big Five van Afrika in het echt zien? Reserveer dan nu alvast je vliegtickets naar Mombasa, want de kuststad is de perfecte uitvalsbasis voor een safari. De Nationale Parken Tsavo, Amboseli én het reservaat van Taita Hills zijn bijvoorbeeld goed bereisbaar vanaf Mombasa. Tsavo is het grootste park van Kenia en heeft een westelijk en een oostelijk deel. Een game drive is hier een aanrader. Het leuke daarvan is dat je niet precies weet welke dieren je gaat ontmoeten. Maar zie je eenmaal lunchende giraffes of luierende leeuwen, dan kan deze vakantie zeker niet meer stuk...