Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Appartement Piemonte

Voor een vakantie vol culinaire hoogtepunten zit je goed in een appartement in Piemonte. Deze regio vind je in Noord-Italië, ten zuiden van de Alpen. Olijfolie, wijn, truffels, risotto: allemaal producten die uit Piemonte komen en waar je in het appartement zeker zelf mee gaat koken. Dat kan bijvoorbeeld aan de oevers van het mooie Maggioremeer, waar de kiezelstranden van Verbania dé plek zijn om uit te buiken van de Italiaanse lunch.

Culinaire vakantie in Piemonte

In een appartement in Piemonte staat je vakantie vol culinaire verrassingen te wachten. Deze regio vind je in het noorden van Italië, tussen de Alpen en de Bloemenrivièra bij Genua. In de groene heuvels ontdek je wijngaarden, talloze olijfbomen en velden vol risotto-rijst. Vaardige koks maken er in dorpen als Terruggia de lekkerste gerechten mee. En nu je hier toch op vakantie bent, kun je zelf ook eens een pasta met truffel maken - een lokale delicatesse.

Relaxen aan het Maggioremeer

Piemonte is ook het thuis van grote meren als Lago d'Orta en Lago Maggiore. Voor een strandvakantie zit je goed in Meina, Verbania en Baveno. Deze drie plaatsen liggen allemaal aan de westoever van het Maggioremeer. Kies bijvoorbeeld voor een appartement in het bloemenrijke Verbania. Deze stad staat bekend om zijn botanische tuinen en weelderige villa's. Een bezoek aan de Taranto-tuin mag dus zeker niet ontbreken.

Cultuur snuiven in Piemonte

Cultuur snuiven? Dat is tijdens de vakantie in Piemonte een 'picobello' idee! Natuurlijk kun je terecht in het centrum van het populaire Stresa of Baveno om 19e-eeuwse villa's te bewonderen. Maar ook een trip naar Turijn is een aanrader. Vanuit je appartement in Piemonte bereik je de stad in ongeveer 1,5 uur rijden. Slenterend door zijn brede straten ontdek je barokke paleizen en de 15-eeuwse kathedraal, waar de lijkwade van Jezus wordt bewaard. Kortom, in Turijn kom je echt ogen te kort!

Bekijk alle appartementen Piemonte (6)