Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Alpes-de-Haute-Provence

Een camping Alpes-de-Haute-Provence is de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie in het zuiden van Frankrijk. De bergachtige regio laat zich kenmerken door de paarskleurige lavendelvelden, glooiende heuvels vol olijfboomgaarden en snelstromende rivieren zoals de Durance. Tijdens het kanoën over deze rivier kun je het schilderachtige landschap bewonderen. Al kan dat ook door een deel van de Route Napoléon te lopen.

Camping Alpes-de-Haute-Provence
Bekijk alle campings Alpes-de-Haute-Provence (1)

Populaire bestemmingen

Kanoën in de Alpes-de-Haute-Provence

Geurige lavendelvelden vol paarskleurige bloemen, groene heuvels met olijfboomgaarden en snelstromende rivieren vormen samen het schilderachtige landschap van Alpes-de-Haute-Provence. Deze bergachtige streek in het zuiden van Frankrijk laat zich dan ook goed lenen voor een actieve vakantie. Een fiets meenemen naar de camping Alpes-de-Haute-Provence is een aanrader. Maar je kunt de omgeving ook bewonderen tijdens een kanotocht over de rivier de Durance. De luxe 5 sterren camping bij het stadje Volonne ligt namelijk aan deze rivier. Houd je aandacht er wel goed bij, want er kan zomaar een spannende stroomversnelling opduiken.

Een historische tocht naar Volonne

Wist je dat Alpes-de-Haute-Provence ook een historisch karakter heeft? De slingerende Route Napoléon loopt namelijk langs de camping in Volonne. Tijdens het wandelen over dit pad treed je in de voetsporen van Napoléon toen hij bezig was aan zijn mars naar Parijs. Meer culturele bezienswaardigheden vind je in het pittoreske centrum van Volonne. De Deux Tours, oftewel de twee torens, uit de middeleeuwen zijn een bezoek waard. Vooral vanwege het uitzicht op de bergachtige omgeving. Maar ook de historische huizen en geplaveide straten zijn een lust voor het oog. Bijkomen kan in de verwarmde zwembaden op de camping Alpes-de-Haute-Provence.

Bekijk alle campings Alpes-de-Haute-Provence (1)