NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Volonne

Voor cultuurliefhebbers en waterratten is een camping in Volonne die ideale plek voor een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk. De luxe 5 sterren camping ligt namelijk aan de Durance rivier waar je goed kunt kanoën en raften. En ook het aquapark op de camping zorgt voor heel wat waterpret. Toe aan een culturele avond? Zoek dan het middeleeuwse centrum van Volonne op met zijn sfeervolle pleintjes en klinkerstraten.

Wandelen door middeleeuws Volonne

In het zuiden van Frankrijk is het schilderachtige dorpje Volonne de ideale plek om voor even de middeleeuwen in te duiken. Cultuurliefhebbers kunnen zich in het centrum van het dorp vergapen aan de klinkerstraten, historische huizen en gezellige pleintjes. Om over de deux tours, de twee torens, nog maar te zwijgen. Deze twee klokkentorens zijn gebouwd op de top van de heuvel waar Volonne tegenaan ligt. Bedwing het steile, kronkelige pad om van boven af uit te kijken op Volonne en de Durance rivier. Bijkomen van de wandeltocht doe je op de luxe camping Volonne waar het´s avonds op het terras van de stacaravan goed toeven is met een glas wijn.

Kanoën over de Durance

Waterratten zullen zich helemaal thuis voelen op de luxe 5 sterren camping Volonne. Het aquapark met verschillende waterglijbanen, jacuzzi´s en verwarmde zwembaden zorgen voor pret bij jong en oud. En omdat de camping aan de rivier de Durance ligt is een kano-tocht ook zo gemaakt. Peddel langs de glooiende bergen van de Alpen en passeer steile rotswanden en verborgen strandjes. Voor meer uitdaging is raften over de stroomversnellingen een goed idee. Tussendoor kun je altijd uitrusten bij een van de kiezelstranden of grasweiden langs de oever. Geniet ’s avonds op de camping van TUI na met een kaasplankje en de kampeervakantie in Frankrijk is helemaal compleet.

Bekijk alle campings Volonne (1)